INCREDIBIL. O cercetătoare din America a fost IUBITA unui DELFIN

Distribuie

În anul 1963 o cercetătoare din America a participat la un experiment ştiinţific inedit, menit să stabilească dacă delfinii pot comunica cu oamenii sau nu. Din nefericire, cercetarea s-a sfârşit extrem de prost şi rezultatele descoperite sunt în continuare învăluite în mister.

Timp de două luni şi jumătate, Margaret Howe, asistenta neurocercetătorului John C. Lilly, a participat la un experiment inedit, trăit în permanenţă cu un delfin pe nume Peter. Astfel, femeia şi animalul au împărţit o casă cu două camere, parţial inundată pentru supravieţuirea mamiferului. În acest mod, nivelul apei era suficient de mic astfel încât Margaret să se poată deplasa prin cele două camere, dar destul de adânc pentru ca Peter să poată înota, potrivit Mirror.

Mai mult, cercetătoarea a dormit într-un pat plutitor şi a lucrat la un birou de acelaşi tip, pentru ca delfinul s-o poată întrerupe oricând dorea şi să cerceteze comunicarea între specii. Cercetătoarea a încercat să-l înveţe cuvinte simple din limba engleză. Pe măsură ce timpul s-a scurs, a devenit din ce în ce mai clar că mamiferul nu voia o mamă, ci o iubită. În acelaşi timp, delfinul a început să îi facă curte lui Margaret, iar când avansurile sale au fost respinse, a devenit extrem de violent şi recalcitrant.

Într-un final, cercetătorii l-au trimis în vizite conjugale cu femele din specia sa, care n-au durat însă mult, oamenii de ştiinţă dorind ca experimentul să nu îşi piardă eficienţa. În cele din urmă, Margaret a decis să îl satisfacă pe Peter cu mâna, atunci când a văzut că acesta devenea violent, iar delfinul a devenit mult mai cooperant. Aceasta a fost una dintre cele mai mari descoperiri ale acestui experiment, descoperindu-se că nevoile sexuale ale delfinilor pot fi satisfăcute chiar de către oameni.

Cu toate acestea, Peter n-a învăţat să vorbească şi cercetătorii au încercat o altă strategie, folosind droguri. Astfel, le-au dat mai multor delfini LSD, un drog halucinogen, fapt ce l-a făcut pe neurocercetătorului John C. Lilly să-şi piardă reputaţia în lumea ştiinţifică şi să nu mai beneficieze de fonduri de la guvern în scopul cercetării.


Distribuie
..