Îţi rozi unghiile? Ce spune acest gest despre personalitatea ta

Distribuie

Ţi se întâmplă adesea să îţi răsuceşti fără motiv o şuviţă de păr sau să îţi rozi ungiile? Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Montreal sugerează că acest comportament compulsiv ar putea spune mai multe despre personalitatea ta decât ai putea crede.

Oamenii care se plictisesc repede, care sunt nerăbdători sau care devin frustraţi uşor sunt predispuşi să recurgă la acţiuni repetitive legate de părţi ale corpului, cum ar fi cojirea sau scărpinarea pielii, roaderea unghiilor sau smulsul genelor.

Studiul publicat în numărul din martie al revistei  Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry spune că acest comportament ar ascunde o trăsătură care le face oamenilor mai mult rău decât bine – PERFECŢIONISMUL. 

„Credem că oamenii cu un astfel de comportament repetitiv sunt perfectionişti, ceea ce înseamnă că nu sunt capabili să se relaxeze”, spune Dr. Kieron O’Connor, unul dintre autorii studiului.

„Prin urmare sunt predispuşi la frustrare, nerăbdare şi nemulţumire atunci când nu îşi ating scopurile. De asemenea, sunt genul de persoane care se plictisesc extrem de repede”, mai spune omul de ştiinţă.


Distribuie
..