Iată cum poţi scoate fumul de ţigară din casă

Distribuie

E mai greu să aeriseşti aşa cum trebuie acum, că a venit frigul. Iar dacă obişnuieşti să fumezi în casă situaţia se complică şi mai mult. Fumul rămâne îmbibat în pereţi, în perdele şi în canapele. O simplă aerisire nu este de ajuns. Iată ce mai poţi face.

1. Pentru pereţii albi se poate folosi o soluţie obţinută din apă şi clor, în care se înmoaie o cârpă care se stoarce foarte bine, se pune pe o mătură. Pereţii de alte culori se pot curăţa cu o cârpă umezită cu apă, însă mirosul nu se va duce decât prin rezugrăvire.

2. În cazul perdelelor, dacă mirosul de tutun nu se îndepărtează după o simplă spălare, ţine-le 15 minute într-o soluţie de apă cu sare şi puţin oţet. Sarea ajută la albirea perdelelor şi la o uşoară apretare a acestora, iar oţetul îndepărtează mirosul de fum.

3. Sunt trei ingrediente care absorb mirosul din cameră: oţetul, cafeaua şi cărbunii. Lasă un castronel de oţet peste noapte, în cameră, sau unul cu cărbuni pisaţi, şi mirosul de ţigară va fi neutralizat, scrie click.ro. Cafeaua boabe o poţi pune într-o cutie deschisă pe care să o laşi câteva zile.

4. Parfumează casa cu câteva coji de portocală sau lămâie şi lasă-le până se deshidratează.

5. Pe viitor, cumpăra nisip special pentru scrumieră, care îndepărtează mirosul de fum.

6. Oţetul, cafeaua, cărbunii şi cojile de citrice sunt la fel de utile şi pentru anihilarea fumului de ţigară din maşină. Aici, mai poţi spăla banchetele cu o cârpă înmuiată în apă, în care ai adăugat câteva picături de ulei esenţial de portocale sau de pin.


Distribuie
..