HOROSCOP. Atenţie! Din 12 mai totul se schimbă! Toate zodiile vor avea parte de ASTA

Distribuie

Săptămână obișnuită care se desfășoară pe principiul înlocuirii tuturor caselor zodiacale (cu excepția Scorpionului), așa încât se poate vorbi atât de o distribuție „democratică” a aspectelor astrale cât și de o oarecare risipire a lor, nu toate relațiile între planete și posturi astrale fiind la fel de importante. Vezi ce se întâmplă în zodia ta.

Taur

Pe 9 mai se poate înregistra o tendință de însingurare sau izolare de orice sursă emoțională. Între 10 și 12 mai, nativii din Taur se vor simți motivați și justificați să facă tot felul de gesturi vizibile, de a se face remarcați.

Unora tentativa le poate reuși dar sunt și destule riscuri: de a fi criticați, ironizați sau de a li se căuta cusururi în orice demers public și socio – profesional. Între 12 mai după-amiaza și 14 mai ei se pot replia în relațiile de prietenie ca un refugiu în relațiile comode, unde se simt în siguranță și de unde pot primi susținere ori îngăduință sau pentru a consolida relațiile nou apărute în câmpul lor existențial. Pentru asta vor fi tentați să facă o serie de gesturi de amabilitate despre care știu că vor avea darul de a stârni simpatia celor vizați. Nu este ceva condamnabil, nu se pune problema „cumpărării” bunăvoinței ci mai mult a sensibilizării unei persoane. Din tot felul de motive, între după-amiaza zilei de 14 mai și până pe 16 mai la prânz, Taurii vor „fierbe! Nu se pot detașa cu gândul de o serie de conjuncturi care nu le-au fost propice dezvoltării unui plan sau de acele situații când ei nu au fost la înălțime ori nu au fost apreciați așa cum sperau. Începând cu 12 mai dimineața, Marte va intra în casa banilor și-i va împinge să facă tot felul de gesturi menite să rezolve o chestiune bănească. Vorbesc, se agită, fac demersuri, explică, cer. Total neindicată în acest sens, este însă ziua de 15 mai, cu o marjă de toleranță de o zi înainte și după acest reper, când pot sosi vești alarmante, dar mai ales când se poate consolida un refuz din partea unei persoane sau al unei instituții, epuizându-se astfel o direcție de evoluție bănească luată în calcul de nativ. 

Berbec

Mutarea accentului de pe chestiunile bănești pe dialog s-a făcut resimțită o dată cu intrarea planetei Mercur în casa a treia, în Gemeni care susține schimbul de impresii, acumularea sau verificarea de cunoștințe. Din 12 mai, o dată cu intrarea în acest sector și a planetei Marte, se poate vorbi de o adevărată provocare.
Dialogurile vor fi mai incitante, nevoia de a învăța sau de a-și însuși informații utile într-un demers personal, este din ce în ce mai acut resimțită de către nativi, mai ales de către cei tineri, care se pot afla în fața unui examen sau a unei verificări serioase de cunoștințe și aptitudini. Marte le va da celor maturi tendința de a replica cu contraargumente oricărui interlocutor, făcând, de aceea, o impresie nu tocmai bună. Unii îl vor percepe pe nativ ca pe un tip incomod, alții ca pe un tip conflictual sau, în funcție de caz, ca pe un tip imposibil, depinde cât va depăși și acesta măsura. Pe 12 mai întâlnirile ocazionale, confruntarea de idei cu vecinii și mai ales cu frații sau verii poate degenera în ceartă. Pe 9 mai, Luna radicalizează forma de manifestare a autorității a nativilor, pentru ca, între 10 și 12 mai, să-i transforme în niște ființe dornice să stabilească noi prietenii. Relațiile sociale poartă o doză de inedit: ei se pot afla în preajma unor persoane celebre sau importante, ceea ce le va face plăcere. Din după-amiaza zilei de 12 mai până în dimineața zilei de 14 mai se vor simți obosiți și dornici să se izoleze de forfota zilnică. Vor căuta pacea, tihna, relaxarea. Între 14 și 16 mai stresul se va reinstala în viața lor, punându-i în fața unor conflicte cu familia sau în ipostaze delicate privind rolul lor în societate. 

Gemeni

Mercur, guvernatorul Gemenilor, se află în domiciliul sau astral, în casa I a personalității acestor nativi, de unde exercită un excelent patronaj astral ce se va menține în acești parametri până pe 20 mai, când va intra în mișcare aparent retrogradă; în Gemeni, Mercur va fi activ, direct sau retrograd, până pe 8 iulie a.c.
Din 12 mai, în segmentul casei I, a corpului lor fizic dar și a personalității lor în ansamblu, va începe să opereze Marte; din fericire, traseul acestuia, până pe 24 iunie, va fi direct, așa că le va aduce de acum în acolo, forță fizică, putere de mobilizare, concentrare pe o serie de chestiuni personale mai mult sau mai puțin urgente. Pe 9 mai nativii pot deveni mai chibzuiți cu privire la banii primiți, promiși sau moșteniți. Între 10 și 12 mai, o adevărată efervescență a ideilor și soluțiilor, îi transformă în niște persoane apte să se afirme, să depășească chestiunile profesionale sau intelectuale cu maximă acuratețe. Între 12 mai după-amiaza și dimineața zilei de 14 mai se poate modela sau reface o imagine publică afectată printr-o serie de gesturi menite să atragă simpatia sau adeziunea, în ciuda unor contestări sau replici acide venite din partea unor rivali sau opozanți. Între 14 seara, 15 și 16 mai dimineața, Gemenii își pot pune la punct niște cunoscuți sau așa-ziși prieteni, îi pot alunga din cerul lor de apropiați sau le pot contesta onestitatea. În jur de 15 mai pot ieși la suprafață elementele șubrede dintr-o relație partenerială, se pot naște conflicte majore și adversități, la mijloc fiind mai mereu un contract sau o înțelegere, un proces, o audiere, o depoziție etc.

Rac

Distribuția astrală a perioadei cuprinse între 9 și 15 mai este amestecată pentru nativi din Rac, în privința facilităților sau piedicilor pe care le pot naște.
Prezența planetei Venus, Micul Benefic, prin semnul lor natal, este un lucru bun dar nu suficient pentru a contracara ceea ce se petrece de-a lungul întregii săptămâni, de unde și o serie de îndoieli sau neîncrederi cu privire la utilitatea unor soluții pe care Racii intenționează să le aplice în beneficiu personal dar lezând familia din care provin sau cariera (15-16 mai). În ziua de 9 mai Luna îi poate face tăcuți, morocănoși sau extrem de prudenți în toate relațiile parteneriale. Pe 10, 11 și 12 mai dimineața acești nativi vor încerca tot felul de rezolvări extravagante cu privire la o chestiune bănească sau de orice natură materială care le-ar aduce lor un beneficiu. Nota generală este lipsa de logică, de simț al realității sau de hazard. Între 12 și 14 mai unii, născuți în zodia Racului, pot trece prin stări de nostalgie, melancolie, meditație asupra unor cauze de natură filosofică, religioasă, psihologică ce stau la baza unor decizii majore de viață. Analizează, se demobilizează, cedează în fața unor stări de lucruri al căror mobil nu-l înțeleg și al căror viitor nu-l întrezăresc. Din 14 mai seara până pe 16 mai dimineața se pot confrunta cu opoziții sau adversități din partea partenerului de viață, de afaceri sau din partea unui mediu social în care funcționează. Marte va tranzita casa necunoscutului, a dușmanilor ascunși începând cu 12 mai, aruncând o notă gravă și asupra sănătății (fiziologia și patologia membrelor superioare și inferioare).

Leu

Pentru acești nativi, între 10 și 12 mai dimineața unele contradicții sau mici stări de enervare se pot naște în relațiile conjugale, parteneriale și de afaceri.

Unele situații ce au o legătură cu conflictele ce se desfășoară într-un cadru oficial, pot lua o turnură neobișnuită, care îi poate uimi și destabiliza pentru moment, prin premizele pe care le aruncă în joc și care schimbă datele evoluției scontate într-un proces, anchetă, litigiu, etc. Din 12 mai după-amiaza și până pe 14 mai dimineața unii nativi se pot îngrijora cu privire la felul în care vor evolua pentru ei o serie de cheltuieli necesare. În loc să-și facă un plan rezonabilei ei intră în panică. Apoi, din după-amiaza zilei de 14 și până în dimineața zilei de 15 mai, Leii se pot mobiliza, pot deveni combativi și, în dorința lor de a rezolva problemele profesionale în forță, ei pot încerca să schimbe regulile jocului. Din 12 mai îl vor avea pe Marte, în tranzit prin casa a XI-a a prietenilor și relațiilor utile. Până la mijlocul verii, el le va oferi un suport real, dinamic, activ venit din partea celor de care se apropie printr-o comunicare sinceră, directă sau cu care se vor regăsi activând în baza acelorași interese și mecanisme speculative. În preajma datei de 15 mai acești nativi se pot confrunta cu o serie de blocaje, manifestate mai ales în planul comunicării, afirmațiilor și explicațiilor date fie chiar de acești prieteni ori tovarăși de drum, fie de partenerul lor de suflet. Dialogul dificil sau lipsa dialogului real îi nemulțumește, îi enervează și îi împinge să acționeze brutal și să spună lucruri care dor sau jignesc.

Fecioară

Perioada pe care o analizăm îi pune de cei născuți în Fecioară să fie rezervați sau moderați în exprimarea propriilor sentimente față de copii, persoana iubită.

Îi poate face și destul de inhibați față de o serie de situații în care ar trebui să se arate dezinvolți: nu au chef de petreceri, fac față cu greu unor invitații, mănâncă și beau cu grijă, nu doresc să facă o serie de cheltuieli, resping o serie de activități de relaxare și ca fiind doar pierdere de timp și risipire de energie. Între 10 și 12 mai stările de spirit contradictorii pot fi provocate de informațiile alarmante sau de o surpriză ce intervine în viața de fiecare zi la locul de muncă. Nici în planul sănătății acest tranzit nu este simplu de suportat. Influxurile Lunii, în tranzit prin Vărsător, pot accentua o serie de stări de conștiință motivate de stres, supărare, încordare nervoasă. Reacțiile celor din Fecioară vor fi contradictorii, subiective și schimbătoare. Cei  care se știu cu afecțiuni cardio-vasculare trebuie să adopte un stil de viață înțelept, ponderat în efort și fără să se dedea unor riscuri ce decurg din muncă intensă, eforturi fizice, antrenamente și practicarea intensivă a unor sporturi. Între 12 și 14 mai, tendința astrală generală este de îmblânzire a relațiilor parteneriale; unii nativi fac pace cu colaboratorii sau „lasă de la ei” în conflictele conjugale, tocmai pentru a-și proteja starea de spirit și capacitatea de lucru. Între 14 și 15 mai există riscuri de accidente provenind de la elementul Foc. Marte va intra pe 12 mai în casa ridicării în rang profesional și social unde, în preajma zilei de 15 mai, poate isca o primă contradicție sau un prim conflict public.


Balanţă

Semn zodiacal aparținând Crucii Cardinale, Balanța va trece prin momente apăsătoare și solicitante, fiecare zi prezentând câte un aspect nou și un potențial de conflict impunând soluții diferite dar mai ales solicitând nativii la capitolul rezistență psihică și nervoasă.

Îi poate face și destul de inhibați față de o serie de situații în care ar trebui să se arate dezinvolți: nu au chef de petreceri, fac față cu greu unor invitații, mănâncă și beau cu grijă, nu doresc să facă o serie de cheltuieli, resping o serie de activități de relaxare și ca fiind doar pierdere de timp și risipire de energie. Între 10 și 12 mai stările de spirit contradictorii pot fi provocate de informațiile alarmante sau de o surpriză ce intervine în viața de fiecare zi la locul de muncă. Nici în planul sănătății acest tranzit nu este simplu de suportat. Influxurile Lunii, în tranzit prin Vărsător, pot accentua o serie de stări de conștiință motivate de stres, supărare, încordare nervoasă. Reacțiile celor din Fecioară vor fi contradictorii, subiective și schimbătoare. Cei  care se știu cu afecțiuni cardio-vasculare trebuie să adopte un stil de viață înțelept, ponderat în efort și fără să se dedea unor riscuri ce decurg din muncă intensă, eforturi fizice, antrenamente și practicarea intensivă a unor sporturi. Între 12 și 14 mai, tendința astrală generală este de îmblânzire a relațiilor parteneriale; unii nativi fac pace cu colaboratorii sau „lasă de la ei” în conflictele conjugale, tocmai pentru a-și proteja starea de spirit și capacitatea de lucru. Între 14 și 15 mai există riscuri de accidente provenind de la elementul Foc. Marte va intra pe 12 mai în casa ridicării în rang profesional și social unde, în preajma zilei de 15 mai, poate isca o primă contradicție sau un prim conflict public.

Scorpion

Casa dușmanilor, ostilităților și a tuturor adversităților greu de gestionat rămâne activă întreaga săptămână viitoare.
Partea bună este că, din 12 mai, Marte părăsește această casă a VII-a și intră în Gemeni, respectiv în casa bunurilor materiale și avantajelor ce pot aduce bani sau securitate financiară dar și un potențial de risc provenind de la accidente rutiere sau din manevrarea unor utilaje, instrumente din fier; al doilea risc este de fracturi produse în zona brațelor, a coastelor sau a toracelui de la clavicule până la stern. Același Marte poate genera, în orice moment, un conflict cu cei interesați de o moștenire, o împărțeală a beneficiilor, un partaj sau un uzufruct ori un testament. Într-o primă etapă disputele se mențin la nivelul cuvintelor. Între 9 și 15 mai, putem observa că pe 9 mai Scorpionii nu au chef de vorbă, închizându-se în sine pentru a medita la ceea ce li se întâmplă și evident, la ce tactică să recurgă. Ziua nu e bună pentru nici un tip de dialog sau examinare a cunoștințelor. Între 10 și 12 mai dimineața, se pot ivi probleme legate tot de patrimoniu și avere dar de astă dată într-o legătură directă cu rudele de sânge. Din 12 mai după-amiaza și până în dimineața zilei de 14 mai, unii se  pot bucura de viață, mai ales dacă nu se confruntă cu probleme majore de viață, carieră, imagine sau avere. Poate fi o perioadă frumoasă, romantică, patetică. Alții se pot bucura de beneficiile artei într-una din cele trei ipostaze posibile: creator, interpret, consumator. Din 14 mai după-amiaza contextul astral se colorează cu nuanțele stresului și enervării, trăite la intensități diferite în funcție de motivul care le generează. 

Săgetător

Saturn în mersul său retrograd introduce în viața celor care s-au născut în zodia Săgetătorului tot felul de pauze, întârzieri sau amânări, necesare pentru a se putea defini mai bine prioritățile și stilul de viață ce urmează a fi acceptat sau reconfigurat.

Pe 9 mai se pot pune probleme de bună chibzuire a banilor. Între 10 și 12 mai nativii pot să facă drumuri-surpriză, ori o serie de călătorii (se modifică traseul,  se schimbă data plecării ori durata șederii, apar noi obiectivele etc). Alți nativi pot avea mici probleme tehnice cu mașina lor sau cu vehiculele cu care circulă. Dacă vor susține examene sau vor participa la audiții, vizionări ori preselecții Săgetătorii ar trebui să fie în formă, veseli, mobili, simpatici, inventivi. Între 12 mai după-amiaza și dimineața zilei de 14 mai ei au  responsabilități familiale ce le pot ocupa timpul sau chiar le pot modifica planurile, fiind obligați să se sacrifice în folosul celor care au nevoie de prezența și ajutorul lor. Își vor lua însă revanșa din după-amiaza zilei de 14 mai până pe 16 mai când vor avea chef să petreacă, să râdă, să cânte, să asculte muzică, să se distreze, să participe la activități sportive, să fie eroii unor aventuri. Din 12 mai, Marte va intra în casa a VII-a a cerului lor astral, aflându-se în opoziție cu Săgetătorul și, de acolo, timp de aproximativ o lună, le va pune destule bețe-n roate în activitățile contractuale și parteneriale. O primă mostră pot avea pe 15 mai, sau în preajma acestei zile, când se pot certa cu partenerul de viață, pot vorbi despre divorț, se pot despărți de un asociat. Toate animozitățile și conflictele se vor intensifica. 

Capricorn

Până pe 12 mai va fi activ un trigon regal pe semne de Pământ, ce va funcționa în beneficiul nativilor.

Din 12 mai însă, Marte, un element important în dinamica acestei configurații astrale, va părăsi zodia Taur și va intra în Gemeni, respectiv în casa a VI-a  iar de aici, până pe 24 iunie va genera o serie de probleme: unele își vor găsi logica în regimul de muncă, în relațiile cu colegii și șefii (care nu vor fi deloc comode, ajungându-se deseori la conflicte deschise, la șicane etc.), dar este și ipostaza evenimentelor ce privesc  statutul instituției înseși care îi va afecta și pe ei, într-o măsură mai mică sau mai mare, în funcția de logica situației. Al doilea aspect, care se poate face simțit din 12 mai, este cel al sănătății unde fiziologia brațelor, manualitatea, dexteritatea pot fi afectate de pusee reumatice, de tulburări de circulație periferică, de tulburări a căror origine stă în afectarea sistemului nervos  – amorțeli, furnicături, nesiguranță, lipsă de forță, necoordonarea mișcărilor etc. Toate acestea pot conduce la mici accidente casnice sau la dificultăți în exercitarea unei activități profesionale dacă ele se desfășoară preponderent cu ajutorul mâinilor și brațelor (scris, lucru la calculator, croitorie, manipularea utilajelor, execuție muzicală la un instrument mai ales pian sau vioară, exerciții sportive etc. 9 mai poate fi zi obișnuită; între 10 și 12 mai vor avea surprize cu privire la bani și administrarea lor. Între 12 și 14 mai tendința generală resimțită de către nativi va fi cea de atenuare a ostilităților cu rudele, vecinii și cunoscuții. Între 14 mai după-amiaza și 16 mai se pot dedica remedierii unor mici  accidente casnice.

Vărsător

Cei născuți în Vărsător vor putea scăpa de greutatea efectelor pe care le-a generat tranzitul planetei Marte prin Taur din 12 mai.

Până atunci, năvalnica poziție planetară, precum și dificilele aspecte astrale pe care le-a provocat, le mai poate complica viața cu tot felul de certuri și dizarmonii sau atitudini rigide manifestate de unii membri ai familiei din care provin, mai ales din partea celor în vârstă, cu care nativii greu se pot pune de acord. Din 12 mai, însă, această planetă va intra în zodia Gemenilor, semn de aer cu care Vărsătorul se află într-o relație armonic. El va tranzita casa a V-a care le va da nativilor aripi, inspirație, libertate de gândire, putere de creație, forță interpretativă și, dacă sunt sportivi, capacitate de a depăși niște limite psihologice ori recorduri. Celor mai tineri, acest tranzit le poate da tot felul de idei, care de care mai originale, în a-și petrece timpul liber, în a se distra sau în a se cufunda în tot felul de activități cu grad destul de mare de risc (sporturi  periculoase, pariuri nebunești, jocuri de noroc), aventuri de dragul cuceririi sau al curiozității etc. În perioada care urmează, Vărsătorii se pot confrunta cu o  criză digestivă trecătoare legată de funcționarea stomacului (gastrită, ulcer etc.) alimentație, oboseală, alergie. Între 10 și 14 mai ei vor fi în formă, veseli, activi, inspirați. Între 12 și 14 mai, Vărsătorii pot cheltui sau chiar risipi mulți bani. Iar între 14 și 15 pot susține examene, verificări sau concursuri fiind ajutați de un mental bun, care le permite să facă față tensiunii nervoase, să fie combativi și energici.

Peşti

Pentru Pești se anunță o zi de 9 mai când fie vor avea prilejul să mediteze pe tema caracterului unor cunoscuți care i-au dezamăgit și de care trebuie să se detașeze.

O fac fără prea mult regret, considerând că această decizie este un lucru sănătos din punct de vedere moral și corect față de propria lor conștiință. Între 10 și 12 mai dimineața, Peștii se vor zbuciuma într-un fel, specific lor, ceea ce a și condus, cândva la metafora „se zbate ca peștele pe uscat”. Așa vor face și ei chinuindu-se cu remușcările, luptându-se cu amintirile, cufundându-se în amărăciune, fugind cu gândul de la un fapt de viață la altul, nereușind să se liniștească sau să găsească vreo rezolvare convenabilă segmentelor lor de viață personală sau publică. Unii se vor cufunda în muzică, în poezie, în lecturi, în vizionarea unor spectacole tocmai din dorința de a se echilibra sau de a fugi de spectrul unei realități interioare dezamăgitoare. Din după-amiaza zilei de 14 mai până pe 16 mai dimineața, chestiunea banilor s-ar putea să fie una stăruitoare sau acaparatoare. Probabil că trebuie să acționeze, să ia o decizie sau să-și facă planuri provocate de unele informații îngrijorătoare. Din 12 mai Marte va intra în casa a IV-a și, de acolo, el poate ridica cota de alarmă a relațiilor de familie, care pot deveni brusc conflictuale și aparent fără soluție (cum s-ar putea să fie cazul, chiar pe 15 martie). Alteori, poate răscoli relațiile nativilor cu alte persoane de o direcție locativă, contractuală. Marte va începe să susțină toate discuțiile și inițiativele legate de statutul unei case, al unei locații , al legalității sau fructificării ei financiare, pe baze contractuale.

sursa: libertatea.ro.


Distribuie
..