HOROSCOP actualizat! Tu știi care este ADEVĂRATA ta ZODIE

Distribuie

Zoadiacul a fost inventat acum 2000 de ani și de atunci calculele se fac după aceleași perioade din horoscop. Specialiștii susțin însă că, din cauza rotației Pământului, acestea s-au modificat.

Rezultatul acestui efect al rotaţiei Terrei este că de la momentul stabilirii perioadelor zodiilor, decalajul dintre momentul real în care o constelaţie se află în spatele Soarelui şi perioada calendaristică a ajuns să fie de o lună.

În acest moment ne aflăm în zodia Peştilor, dar pe măsură ce Terra orbitează Soarele, o altă constelaţie apare în spatele astrului în fiecare lună. De exemplu, pentru cineva născut spre sfârştul lunii ianuarie, Soarele ar trebui să aibă în spate constelaţia Vărsător, dar de fapt se află în constelaţia Capricornului.

Zodiacul astronomic conţine de fapt 13 zodii, cele 12 care sunt deja cunoscute plus Ophiuchus sau Purtătorul de Şarpe. Această zodie a fost exclusă din zodiacul original, în urmă cu mai bine de 2.000 de ani. Motivul excluderii nu este cunoscut, dar ar putea fi vorba despre dorinţa astrologilor antici de a împărţi egal traseul circular al Soarelui, de 360 de grade în 12 părţi egale, fiecare a 30 de grade.

Iată cum s-au modificat zodiile de fapt:

21 ianuarie – 16 februarie – Capricorn
17 februarie – 12 martie – Vărsător
13 martie – 18 aprilie – Peşti
19 aprilie – 14 mai – Berbec
15 mai – 21 iunie – Taur
22 iunie – 20 iulie – Gemeni
21 iulie – 10 august – Rac
11 august – 16 septembrie – Leu
17 septembrie – 31 octombrie – Fecioară
1 noiembrie – 23 noiembrie – Balanţă
24 noiembrie – 29 noiembrie – Scorpion
30 noiembrie – 18 decembrie – Ophiuchus -Purtătorul de Şarpe
19 decembrie – 20 ianuarie – Săgetător

 


libertatea.ro


Distribuie
..