Fotografii DIN INTERIOR! Cum arată reşedinţa de lux a familiei STATI

Distribuie

Presa a scris în repetate rânduri că Anatol Stati, preşedintele grupului Ascom, ar fi cel mai bogat om din Republica Moldova. Despre averea lui circulă multe legende, care o situează între 500 de milioane şi 2 miliarde de dolari. Mai nou, familia Stati are acum o veritabilă reşedinţă regală în Truşeni. Vezi mai jos imagini din interiorul Castelului.

La subsolul Castelului se află spălătoria şi o bucătărie profesională, echipată cu mobilă şi tehnică din oţel inoxidabil, care este legată cu un lift montcharge de sufrageria de la parter. De asemenea, există şi o parcare subterană, scrie adevarul.ro

FOTO: Bucătăria de la subsol a fost echipată de o companie românească 

În holul imens de la parter poate fi văzut un şemineu cu blazonul familiei Stati şi scara din lemn ce duce la etajele următoare, unde fiecare membru are câte un dormitor, inclusiv copiii şi nepoţii milionarului. Fiecare dormitor are baie. Unul dintre cele mai mari îi aparţine fiului său, Gabriel Stati. Pe fiecare etaj este amenajată câte o bucătărie mică.

FOTO: Şemineul cu blazonul familiei Stati 

Budoarul Larisei Stati este legat printr-o cameră de baie de dormitorul conjugal, care, la rândul său, are o baie cu cabină de duş şi o cadă mare, în care apa curge din gura unui leu de marmură. De altfel, toată marmura cu care este placată casa şi lemnul au fost aduse din Italia şi instalate de meşteri italieni. Se zvoneşte că şi proiectul clădirii este făcut de mâna unui arhitect italian.

FOTO: Tavan din lemn italian 

FOTO: Unul din turnurile castelului 

În faţa palatului a fost construit un havuz, iar teritoriul adiacent este decorat cu grădini, bazine exterioare, un lac artificial şi un râuleţ, un teren de sport.

FOTO: Scările şi aleile sunt decorate cu flori, arbuşti şi copaci pitici 

Pe aceeaşi moşie se mai găsesc câteva edificii, printre care şi o baie cu două nivele, din bârne de lemn, cu cameră de odihnă, saună, hammam, bazin, sală de biliard şi terasă cu jacuzzi afară.

FOTO: Camera de odihnă din baie

De asemenea, sunt amenajate locuinţe pentru personal. Gospodăria mai include grădina, livada, crescătoria de vite, oi, porci şi cai, proprietarii numind-o „rancho“.  

Ce spun datele oficiale Potrivit datelor întreperinderii de stat Cadastru, palatul este ridicat pe un teren de 1,55 hectare în extravilanul comunei Truşeni şi este înregistrat pe firma Villa Demetra, una dintre afacerile familiei Stati.

Imobilul principal, construit din piatră de calcar şi acoperit cu tablă de oţel zincat, are o suprafaţă de 782 metri pătraţi şi este estimat la o valoare de circa 10 milioane de lei. Al doilea imobil are 463 metri pătraţi şi o valoare de 1,8 milioane de lei. Pe teren a mai fost ridicată o baie de 228 metri pătraţi, o bucătărie de vară de 84 metri şi un sarai de 31 de metri pătraţi. De asemenea, firma Villa Demetra arendează 77,1 hectare de pădure de la agenţia de stat Moldsilva „în scop de recreere“.


Distribuie
..