(FOTO) Top 10 cele mai IMPRESIONANTE locuri de pe planetă

Distribuie

Pe parcursul anilor, bogăţiile naturale ale planetei s-au format şi s-au conturat astfel încât frumuseţea acestora a devenit de-a dreptul extraordinară. Puterea naturii este imensă, iar cu ajutorul oamenilor acestea devin impresionante. Imaginile de mai jos demonstrează acest lucru.

1. Câmpuri de ceai verde, China

Provincia Zhejiang este renumită pentru domeniile superbe de ceai verde. Această zonă poate fi considerată baza producţiei de ceai verde.

2.Lacul Hillier, Australia

Lacul Hiller este un lac de culoarea roz, care se află în Australia. Aceasta este culoarea lui permanentă, care nu se schimbă. Lungimea lacului este de aproximativ 600 de metri.

3. Gheţarul Mendenhall, Alaska

O privelişte incredibilă, gheţarul Mendenhall este o întindere albastră de gheaţă, care are 19 km lungime şi 2,4 km lăţime. A început să se formeze în 1900.

4. Marea peşteră de Cristal, Mexic

Se află în localitatea Naica, din statul mexican Chihuahua. Aici au fost găsite cristale gigantice de selenit, cu lungimi de până la 12 metri şi grele de aproape 55 de tone. Temperatura în interiorul peşterii este foarte mare, ajungând până la 58 grade Celsius, astfel înăuntru nu se poate rezista mai mult de 10 minute.

5. Plaja roşie, Liaoning, China

Plaja este situată în delta râului Liaohe, la o distanţă de 30 km de oraşul Panjin. Plaja este acoperită cu un soi de iarbă, ce capătă această culoare în lunile de toamnă. O mare parte a plajei este rezervă naturală, turiştii având doar o mică secţiune pentru a se putea minuna de frumuseţea covorului roşu.

6. Munţii Tianzi

Localizaţi la Nord-Vest de Wulingyuan, Rezervaţia Naturală a Munţilor Tianzi, prezintă vârfuri pietroase cu aspect grotesc, pierdute prin ceaţă, aspect ce conferă un impact vizual dramatic, suficient de puternic încât să te facă să rămâi gură-cască. Cel mai înalt vârf ajunge la 1260 metri deasupra nivelului mării şi oferă o vedere remarcabilă asupra munţilor din văile ce îl înconjoară. Printre munţi se regăsesc cascade, poduri, păduri de piatră şi peşteri.

7. Covorul de flori Shibazakura din Parcul Takinoue, Japonia

În fiecare an, în lunile mai-iunie, toată lumea ştie că înfloresc câmpurile de Shibazakura. Este o privelişte uimitoare, cu  un miros ce îmbată. Anual florile se răspândesc şi acoperă o suprafaţă de 100.000 metri pătraţi.

8. Poarta spre Iad, Derweze

Împrejurimile satului Derweze sunt bogate în gaze naturale.în 1970 geologii au forat în sol pentru a exploata zăcămintele de gaz, dar în mod accidental s-a perforat într-o cavitate care sub greutatea sondei a cedat lăsând o groapă imensă. Acestea ard din 1970 fără întrerupere. 

9. Strada Bonn, Germania

Această stradă este cunoscută datorită florilor de cireşi în floare, un scenariu care durează două-trei săptămâni pe an. Există şi un festival, care se sărbătoreşte în mijlocul lunii aprilie.


10. Formele de reliev spectaculoase din China ( Zhangye Danxia Landform)  

Aceste forme de relief pot fi considerate o masivă bucată de artă, care se întinde peste 400 kilometri pătraţi în nord-vestul Chinei. Culorile neobişnuite de roci sunt rezultatul gresiei roşie şi a depozitelor minerale, fiind stabilite de peste 24 de milioane de ani.

Foto: unbelievable-facts.com


Distribuie