FOTO 10 trucuri CREATIVE pentru îndeletnicirile casei

Distribuie

Să trăieşti după standarde şi să urmezi cu stricteţe regulile stabilite de cineva demonstrează că eşti un om lipsit de creativitate. Chiar şi în ceea ce priveşte îndeletnicirile casei, trebuie să ai o abordare cretivă. Există o sumedenie de trucuri inedite care te vor ajuta să păstrezi curăţenia în casa ta şi să-i dai confort.

Cine a spus că periuţa de dinţi este destinată doar curăţării dinţilor? Fiecare obiect din casa ta are proprietăţi suplimentare, important este să fii inventiv(ă) de fire şi să nu eziţi să faci tot felul de experimente.

Pentru a te inspira îţi descoperim mai jos câteva trucuri creative pentru casă:

1. Vrei să scapi de depunerile de pe fierul de călcat? Pune o foaie de hârtie pe masa pentru călcat, presară deasupra cu sare şi trece de câteva ori cu fierul peste hârtie.

2. O agrafă de birou îţi va servi ca un stativ pentru buretele de bucătărie. Într-o astfel de poziţie, burtele se va păstra uscat.

3. Dacă ţi-ai pătat mâinile cu vopsea emulsie, uleiul pentru copii va scoate cu uşurinţă petele.

4. Pentru a proteja podelele de zgârieturi lăsate de scaune şi mese, atunci când faci permutaţii de mobilă,  te sfătuim să îmbraci la picioarele acestora nişte şosete.

5. Scapă de mirosul neplăcut din frigider, învelind legumele în hârtie.

6. Dacă apa a început să se scurgă mai greu din chiuvetă, toarnă în gaura de scurgere câte jumătate de ceaşcă de sare per litru de apă.

7. Uleiul de măsline curăţă bine oţelul inoxidabil. Şterge metalul cu o cârpă înmuiată în ulei de măsline, iap apoi freacă-l cu un prosop uscat.

8. Pentru a scăpa de urmele de ruj de pe cămaşă vei avea nevoie de lac de păr.  Stropeşte de câteva ori pe pată, aşteaptă 10 minute, iar apoi freacă pata cu o cârpă udă sau cu un burete. Ulterior poţi pune cămaşa la spălat.

9. Creta de scris pe tablă te va ajuta să păstrezi nuanţa tacâmurilor de argint. Înfăşoară o cretă umedă în tifon şi pune-o în cutia unde păstrezi tacâmurile.

10.  De petele de pe încălţămintea din piele întoarsă poţi scăpa cu ajutorul unei pile pentru unghii.

foto:adme.ru


Distribuie
..