Filmul „Transformers: Exterminarea” a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Distribuie

Lungmetrajul SF „Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction” a devenit primul film din 2014 care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial.

Acest film, regizat de Michael Bay, este al doilea opus din franciza „Transformers” care reuşeşte o astfel de performanţă, după „Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon” care a obţinut încasări de 1,123 miliarde de dolari în 2009.

Succesul de box office al filmului „Transformers: Exterminarea” a fost impulsionat de încasările din China – a doua piaţă cinematografică din lume -, unde pelicula a vândut bilete în valoare de peste 300 de milioane de dolari informează variety.com.

Filmul, lansat pe 27 iunie, a obţinut 241,2 milioane de dolari în box office-ul american şi 763,8 milioane de dolari în box office-ul internaţional.

Pentru acest film, al patrulea din seria „Transformers”, studiourile Paramount au decis să opereze câteva modificări majore, înlocuindu-l pe starul primelor trei părţi ale francizei, Shiar LaBeouf, cu un actor de calibru de la Hollywood, Mark Wahlberg, şi turnând o mare parte din lungmetraj în China, pentru a se poziţiona ulterior cât mai bine pe această piaţă emergentă.

Primele trei filme ale francizei „Transformers” au obţinut încasări de peste 2,5 miliarde de dolari pe plan mondial.


Distribuie
..