Femeilor le plac mai mult bărbaţii bărboşi

Distribuie

În urma unui studiu efectuat recent în Australia, s-a ajuns la concluzia că femeile preferă bărbaţii bărboşi. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 528 de persoane, 351 de femei şi 177 de bărbaţi. Femeile au fost puse să privească mai multe imagini ale bărbaţilor. Feţele complet bărbierite şi cele cu barba crescută timp de 10 zile se numărau printre cele preferate, în timp ce bărbiile de 5 zile n-au stârnit mari furori.

Bărbaţii fără barbă, cu pielea netedă, li se asociază femeilor cu feminitatea. În trecut, bărbaţii purtau doar barbă lungă, pe când femeile aveau faţa netedă. Bărbatul era considerat un protector al familiei, iar femeile aveau grijă de copii. Se pare că şi în zilele noastre au mai rămas acele instincte antice. De aceea, cu cât bărbatul este mai civilizat şi moale, cu atât bărbăţia lui scade în ochii femeilor. În schimb, grosolănia şi pilozitatea sunt percepute drept caracteristicile unui bărbat adevărat.

Dacă e să vorbim despre o barbă mică de 2-3 zile, femeile o asociază unui bărbat care nu are timp să se îngrijească, un alcoolic, un boschetar, iar barba prea mare unui om agresiv. În acelaşi timp, majoritatea participantelor la experiment consideră ca bărbaţii cu barbă au cele mai bune calităţi paterne.

Schimbările la nivel hormonal la femei (fazele diferite ale menstruaţiei sau folosirea contraceptivelor) nu afectează nici într-un fel atitudinea lor faţă de bărbaţii cu barbă, deşi în timpul ovulaţiei îi recunosc pe aceştia ca fiind mai atrăgători şi masculini.

În orice caz bărbaţii pot trage o concluzie: femeile preferă bărbaţii bărboşi!


Distribuie