Femeile sunt mai MURDARE pe mâini decât bărbaţii

Distribuie

Cât n-ar părea de ciudat, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Colorado au stabilit în cadrul unui studiu că pe mâinile femeilor se află de 1,5 ori mai mulţi microbi decât pe cele ale bărbaţilor, trasmite efemina.ro.

Cercetătorii au constatat că mâinile femeii sunt cel mai bun habitat pentru o varietate de microorganisme. În schimb, conform rezultatelor studiului, mâinile bărbaţilor sunt un mediu mai puţin potrivit pentru microbi din cauza gradului mare de aciditate.

În acest sens, un rol important îl joacă şi utilizarea de către femei a diverselor produse cosmetice pentru îngrijirea pielii mâinilor, ceea ce fac epiderma mai transpirată şi mai grasă.

În genere, după cum au constatat oamenii de ştiinţă, pe mâinile ambelor sexe s-au descoperit germeni de microbi într-un număr mai mare decât s-a crezut anterior.

Cercetătorii au determinat şi faptul că spălarea mâinilor larg propagată ca mijloc ideal de igienă nu are nicio influenţă asupra numărului de microbi.

În palma unei persoane există circa 150 de specii de microorganisme, dintre care doar 17% se regăsesc pe ambele mâini.

Oamenii de ştiinţă nu au reuşit să găsească o explicaţie pentru faptul că mâinile femeilor sunt mult mai contaminate decât ale bărbaţilor, însă presupun că ph-ul pielii este cauza: al bărbaţilor este mult mai acid decât al femeilor.

Aceste posibile explicaţii ar fi diferenţele dintre glandele sebacee, frecvenţa cu care sunt aplicate produsele cosmetice, grosimea stratului epidermic sau nivelul hormonal.

Este interesant şi faptul că femeile au observat că bacteriile fie nu cedează la apă şi săpun, fie se reorganizează imediat ce ne-am şters pe mâini, ele însă sunt o prezenţă constantă pe suprafaţa pielii.

Cu toate acestea, bărbaţii nu au de ce să se îngrijoreze atunci când îşi ţin de mână iubitele. Şi asta pentru că cele mai multe bacterii de la suprafaţa pielii sunt absolut inofensive, ba mai mult, o parte dintre ele ne sunt chiar foarte folositoare.


Distribuie
..