Studiu: femeile iubesc mai mult maşinile decât bărbaţii

Distribuie

Chiar dacă ar părea ciudat, când vine vorba de maşini, fiecare femeie se vede la volanul unui automobil. Şi nu unul oarecare, dar o maşină nouă, frumoasă, din categoria ultimelor modele apărute pe piaţă.

Femeia nu cunoaşte toate detaliile modelului preferat, dar ştie caracteristicile principale: model, culoare, preţ, viteză. Acest lucru pare ciudat în rândurile bărbaţilor, insistând asupra faptului că femeia nu se pricepe la maşini.

Un studiu demonstrează că femeile sunt îndrăgostite de maşinile lor mai mult timp decât bărbaţii. De obicei, femeile îşi aleg singure modelul preferat. Prima concluzie la care au ajuns cercetătorii este faptul că acestea îşi iubesc maşinile atâta timp cât nu găsesc un alt model mai bun.  Statistica arată că din moment ce o femeie permite soţului sau iubitului să o conducă, aceasta îşi pierde interesul faţă de maşină.

Studiul demonstrează că printre modelele preferate sunt Nissan, Kia, Honda şi Mitsubishi. Dacă vorbim de culori, acestea adoră culoarea roşie.

Mai puţin interesate de tot ce se ascunde sub capotă, femeile apreciază calitatea maşinilor în felul lor. Pentru ele contează detaliile care fac maşina deosebită şi practică pentru cerinţele personale, mai puţin le interesează câte pistoane are motorul, care este în linie sau care în V, dacă este turbo sau nu…etc.

În cazul maşinilor pe care le preferă femeile, mărimea chiar nu contează. Dimpotrivă, mică şi puternică, colorată, cu multe funcţii care să ne facă şofatul mai lejer şi foarte personalizată: detalii importante pentru o femeie în  alegerea unei maşini.


Distribuie