Facebook-ul îţi poate prezice cât va dura relaţia amoroasă

Distribuie

Potrivit unui studiu făcut public de către reprezentanţii Facebook, celebra reţea de socializare poate prezice dacă relaţiile sentimentale ale utilizatorilor săi sunt doar aventuri sau este vorba de ceva mai serios.

 Faptul că unii utilizatori îşi menţin pe Facebook mai mult de trei luni starea „într-o relaţie” este interpretat ca un semn pozitiv. Cu alte cuvinte, relaţia ar putea fi una serioasă, de lungă durată, se notează în studiul făcut de Facebook.  Folosind informaţiile furnizate de utilizatorii platformei Facebook, cercetătorul Bogdan State a analizat stările de relaţie ale membrilor din Statele Unite ale Americii, în perioada 2008 – 2011, informează dailymail.co.uk.

„Aproape jumătate dintre relaţiile de pe Facebook care au supravieţuit trei luni prezintă o mai mare probabilitate de a dura peste patru ani”, a declarat State.

Studiul s-a concentrat pe membrii care aveau vârsta de cel puţin 23 de ani.
„Cu fiecare lună care trece, din ce în ce mai multe relaţii subrede se încheie, lăsând o proporţie mai mare de relaţii solide în jur”, a mai spus State. Analizând despărţirile pe sezoane, reprezentanţii Facebook au descoperit că cele mai multe relaţii se încheie în timpul verii. De asemenea, s-a observat că în anul 2011 au fost mai multe despărţiri decât în ceilalţi ani. Facebook este considerată în momentul de fata cea mai importantă reţea de socializare din lume şi are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună.

Sursa: Mediafax


Distribuie
..