Facebook împlineşte astăzi 10 ani! Vezi aici TOT ce nu ştiai despre cea mai populară reţea de socializare

Distribuie

Facebook este astăzi omagiat, împlineşte 10 ani. În ultima decadă, s-a transformat în cea mai folosită reţea de socializare, cu 1,2 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Vezi aici detalii captivante despre cea mai populară reţea de socializare.

Facebook a înregistrat numai anul trecut un profit net de 1 miliard şi jumătate de dolari, la o cifră de afaceri de 7,9 miliarde de dolari. Reţeaua are 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună, aproape cât populaţia Indiei, cea de-a doua cea mai populată ţară din lume după China, potrivit antena3.ro .

Dintre aceştia, peste 60 % se conectează la reţeaua de socializare în fiecare zi. De asemenea, 76,8% se conectează pe Facebook de pe un dispozitiv mobil (sursa: Facebook).

Cei mai mulţi utilizatori sunt din SUA – 146,8 milioane, urmează India – 84,9 milioane, Brazilia (61,2 milioane) şi Indonezia (60,5 milioane), potrivit societăţii de cercetare eMarketer. 

În 2013, reţeaua Facebook a fost utilizată de aproape jumătate din populaţia Americii de Nord, 35,7% din cea a Europei Occidentale, aproape 30% din cea a Americii de Sud, 24,9% din cea a Europei Centrale şi de Est, 11% din cea a Orientului Mijlociu(conform aceluiaşi studiu al eMarketer).

Cele mai populare pagini de pe reţeaua de socializare sunt cea a aplicaţiei mobile „Facebook for every phone” (381 de milioane de fani) şi cea a companiei Facebook  (111 milioane de fani). Cântăreaţa Rihanna se situează pe locul al treilea în acest top al popularităţii pe Facebook (85 de milioane de fani), fiind urmată pe poziţia a patra de rapperul Eminem (81 de milioane) şi de cântăreaţa Shakira (80,7 milioane).


Distribuie