Economiseşte timp şi bani folosind deştept… folia de aluminiu

Distribuie

Nu lipseşte din nicio gospodărie, deşi medicii insistă să nu o mai folosim în vasele în care gătim, fiindcă aluminiul pe care îl putem ingera pe această cale este foarte toxic. Bun, nu mai punem folie de aluminiu pe fundul cratiţei. Dar o putem folosi în multe feluri care ne uşurează munca şi ne cruţă portofelul.

1. Calcă rufele mai repede

Acoperă talpa fierului de călcat cu o bucată de folie de aluminiu, răsucind-o puţin peste margini, ca să stea fix. Calcă rufele normal. Folia reflectă căldura, aşa că rufele vor fi netezite perfect pe ambele părţi, nu va mai trebui să le întorci şi să o iei de la capăt cu călcatul. Câştigi timp preţios

2. Păstrează strălucirea argintului

O bucată de folie din aluminiu strecurată în cutia cu bijuterii din argint le păstrează intacte cel puţin trei luni. Nu va mai trebui să le cureţi sau să dai bani la bijutier pentru această operaţie. Aminteşte-ţi doar să înnoieşti folia din trei în trei luni.

3. Curăţă tija perdelei de duş

Cu timpul, tija din aluminiu pe care agăţi perdeaua cabinei de duş se poate păta din cauza calcarului din apă. Sau poate rugini. În câteva minute o poţi face să arate ca nouă frecând-o cu folie din aluminiu.

4. Lipeşte linoleumul

În loc să cumperi prenandez sau alţi adezivi pentru bucăţile de linoleum dezlipite, pune o bucăţică de folie de aluminiu pe zona cu pricina şi trece peste ea, de mai multe ori, fierul de călcat bine încins. Sub efectul căldurii, folia lipeşte marginile linoleumului. Pune pee le un teanc de cărţi sau altă greutate şi lasă-le timp de o oră

5. Ascute foarfecele

Nu mai este nevoie să duci foarfeca tocită la ascuţit sau să cumperi alta nouă. Împătureşte de mai multe ori o bucată de folie de aluminiu şi taie mai multe fâşii. Va face minuni!

6. Sârma de vase nu rugineşte

După ce ai folosit-o, sârma de vase rămâne udă şi, dacă nu stă pe o suprafaţă absorbantă, rugineşte. Nu şi dacă o ţii pe o folie de aluminiu.

7. Curăţă talpa fierului de călcat

Ştii chestiile alea lipicioase care apar pe talpa fierului de călcat şi care se lipesc pe cămaşa pe care o calci. Scapă de ele presărând puţină sare de bucătărie pe o bucată de folie de aluminiu pe care o calci apoi cu fierul încins.

8. Scapă de grăsimi

După ce ai prăjit costiţă sau bacon, rămâne în tigaie grăsimea de care nu ştii cum să scapi? Nu o arunca în ghiuvetă – oricât ai consuma apă şi detergent, tot se vor colmata conductele. Fă un căuş din folie de aluminiu, toarnă grăsimea arsă în el, închide-l la gură şi aruncă-l direct la ghenă.

9. Hainele nu se mai electrizează

Un ghem din fâşii de folie de aluminiu băgat în maşina de spălat şi uscat rufe are efect antistatic – hainele nu se vor mai electriza şi ”lipi” una de alta.

libertatea.ro.


Distribuie
..