DUREROS. Femei SCHINGIUITE în numele frumuseţii.

Distribuie

Femeile sunt în stare de multe sacrificii în numele frumuseţii şi asta, chiar dacă unele practici sunt atât de traumatizante încât ar trebui interzise.

La peste 100 de ani de când practica picioarelor legate a fost interzisă în China, mai există încă femei care fac acest lucru.

Ceea ce a fost odată un simbol al statutului social şi al frumuseţii, picioarele legate sau picioarele în formă de lotus erau un lucru obligatoriu în China acum mai mult de 10 secole. Această practică a fost interzisă în 1911.

Astăzi, ultimele femei care au picioare în formă de lotus au fost fotografiate ca parte a unui proiect de celebrare a vieţii.

Aceste femei cu picioare în formă de lotus au acum 80-90 de ani. Deşi legea a fost abrogată în 1911, ele au continuat să îşi lege picoarele până în 1939.

Procesul începea de când fetiţele aveau vârsta între 4 şi 9 ani şi pe timp de iarnă, atunci când picioruşele erau amorţite de frig. Membrele le erau înmuiate într-o mixtură de ierburi şi sânge de animale. Degetele le erau împinse spre talpă pe cât de mult posibil şi erau presate până se rupeau. Un bandaj prindea degetele de laba piciorului, dedesubt.

Picioarele erau dezlegate şi spălate regulat. Pansamentele erau schimbate şi strânse încă şi mai tare.

Multe femei erau lăsate cu dizabilităţi de mers după această practică.

Expresia „frumuseţea necesită sacrificii” are un sens aparte când vezi imagini cu picioarele acestor femei.

Sursa: euforia.tv


Distribuie
..