Dormi 8 ore pe noapte și tot ești obosită? 6 cauze la care nu te-ai gândit până acum

Distribuie

Nu înțelegi de ce la mijlocul zilei simți că nu mai ai energie pentru nimic? Ce să mai spunem de seară, când adormi frântă de oboseală. Chiar dacă dormi opt ore pe noapte, nimic nu se va schimba în viața ta dacă nu iei în considerare și aceste cauze posibile:

1. Un pahar de vin

Deși alcoolul îți te ajută să adormi mai repede, întrerupe partea cea mai profundă a somnului. Astfel că adormi ușor dar nu te odihnești așa cum ar trebui.

2. Lipsa exercițiilor fizice

Chiar dacă ai vrea să chiulești de la ora de aerobic pentru că ești prea obosită, sportul este cel care te ajută să ai energie. Contrar instinctelor tale, exercițiile fizice reduc sentimentul de oboseală cu 65% și îți dau cu 20% mai multă energie.

3. O afecțiune a tiroidei  

Oboseala cronică este unul din simptomele hipotiroidismului, atunci când tiroida nu secretă suficienți hormoni pentru a te ține alertă. Dacăte lupți și cu menstruație neregulată, sensibilitate la frig, constipație, creștere în greutate, ar fi bine să consulți un medic.

4. Deshidratarea

Îndată ce nivelul de hidratare al corpului scade, te simți letargică. Așadar, nu aștepta să ți se facă sete, ai grijă să ai aproape apă pe parcursulș zilei.

5. Deficiență de fier

Când ai lipsă de fier în organism, înseamnă că organismul tău nu mai produce suficientă hemoglobină. Mănâncă mai multă carne roșie dar și fasole și legume verzi.

6. Dormi mai mult în weekend

Chiar dacă ai impresia că poți recupera în weekend orele nedormite din timpul săptămânii, programul prelungit de somn nu face decât să-ți dea peste cap organismul. Obișnuiește-te cu o rutină clară.

euforia.tv.


Distribuie
..