DOLIU în lumea literară! S-a stins din viaţă poetul Dumitru Matcovschi

Distribuie

Acum două decenii, poetul Dumitru Matcovschi a suferit un accident rutier grav, în urma căruia a fost în comă o perioadă lungă şi a suportat mai multe operaţii. În seara zilei de 26 iunie 2013, poetul a decedat.

Poetul moldovean Dumitru Matcovschi a decedat într-un spital privat din Capitală. Decesul acestuia a fost înregistrat la ora 23:20. Poetul s-a stins în urma intervenţiei chirurgicale de înlăturare a unei tumori pe creier.

Acum două decenii, a suferit un accident rutier grav, în urma căruia a fost în comă o lungă perioadă şi a suportat mai multe operaţii. Dumitru Matcovschi este poetul care a fost ales drept membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi a debutat în 1963 prin placheta de versuri „Maci în rouă”.

În anul 2011, preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat cu Ordinul Meritul Cultural, categoria literatură.

Poetul este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză şi piese de teatru. Multe din piesele sale au fost puse pe note muzicale.

Scriitorul Ion Hadârcă spune că: ” Este un final trist al acestei zile, este chiar o pierdere dintre cele mai grele pentru toată cultura noastră”.


Distribuie
..