Descoperire-ŞOC! Telefonul mobil poate fi ÎNCĂRCAT cu ajutorul…URINEI

Distribuie

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit o metodă incredibilă de încărcare a telefonului mobil cu ajutorul…urinei. Noua tehnologie se bazează pe baterii cu combustibili microbieni. Cercetătorii de la Laboratorul de Robotică din Bristol au descoperit că pot transformă lichidul în energie folosind celule combustibile microbiale care conţin microbi ce consumă şi metabolizează urina.

Descoperirea este o premiera mondială şi a apărut marţi în revista Physical Chemestry Chemical. Oamenii de ştiinţă spun că energia produsă de aceste organisme a fost transferată şi stocată într-un condensator după care a fost folosită pentru alimentarea unui smartphone Samsung. Mai mult decât atât, cercetătorii susţin că au produs suficient de multă electricitate pentru a trimite SMS-uri, pentru navigare pe internet şi chiar pentru apeluri telefonice.

Până acum, am dezvoltat suficient curent pentru a permite trimiterea de SMS-uri, browsing pe Web şi efectuarea unui apel de scurtă durată“, a declarat Ioannis Iorpoulos, coordonatorul studiului, profesor de la University of the Wesst, din Anglia.

Deşi, energie electrică generată a este mică, conceptul funcţionează şi presupune o dezvoltare.  Celulele combustibile microbiale ar putea fi instalate în băile publice şi chiar să alimenteze becuri sau încărcătoare de telefoane.

  „Urina noastră este o sursă inepuizabilă. Ceea ce este formidabil în cazul ei este faptul că nu vom mai depinde de capriciile vântului sau de soare„, a adăugat Ioannis Ieropoulos.

Urina permite stimularea microbilor care generează apoi mai multă electricitate.

Efectuarea unui apel reprezintă acţiunea care necesită cea mai mare cantitate de energie pe un telefon mobil, dar vom ajunge în punctul în care vom putea să încărcăm bateriile telefonului pentru perioade îndelungate„, a declarat cercetătorul.


Distribuie
..