Decizie radicală: ţara în care guvernul a interzis celebrarea Crăciunului și a Anului Nou

Distribuie

Guvernul de la Mogadiscio a decis să interzică celebrarea Crăciunului și a Anului Nou în Somalia, țară cu populație majoritar musulmană, explicând că a adoptat această măsură pentru a se evita eventuale atacuri comise de milițiile islamiste Shebab, informează Reuters, AFP și DPA.

„Toate evenimentele legate de celebrarea sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou sunt contrare culturii islamice și ar putea prejudicia credința comunității musulmane”, a explicat Mohamed Khayrow, director general în Ministerul pentru afaceri religioase.

El a precizat că forțele de ordine au primit dispoziție să pună capăt oricărei eventuale celebrări a celor două sărbători. Totuși, diplomații străini, lucrătorii umanitari și soldații care se află într-o bază militară securizată a aeroportului din Mogadiscio pot sărbători în cadru privat Crăciunul și Anul Nou.

Anul trecut, milițiile Shebab au lansat un atac de Crăciun contra aeroportului din Mogadiscio, soldat cu cel puțin 12 morți, relatează Agerpres.

Sultanatul Brunei a anunțat recent o măsură similară celei luate de Somalia, care a mai interzis celebrarea Crăciunului și a Anului Nou și în 2013. Somalia respectă calendarul islamic și nu recunoaște data de 1 ianuarie drept prima zi a anului.

realitatea.net


Distribuie