De ce e bine să ai un ANIMAL de COMPANIE

Distribuie

Iată câteva beneficii pe care le aduc animalele de companie. Lista este foarte serioasă şi verificată aşa că nu-i exclus ca medicii să-ţi recomande să-ţi iei o pisică sau un căţel dacă eşti foarte stresat(Ă).

O pisică sau un câine te ajută să te relaxezi. Compania necuvântătoarelor eliberează anumiţi hormoni care ne fac să ne simţim mai bine. Cel mai bine ne ajută să ne relaxăm mângăierea unei pisici sau a unui câine, reacţia corpului fiind de eliberare a endorfinelor. Câştigul este mare şi pentru om, şi pentru animal.

Animalele sunt folosite în scop terapeutic inclusiv în spitale. Adesea, pacienţii refuză să vorbească cu oamenii şi se deschid în faţa unui animal. Este verificat faptul că un animal de companie care interactionează cu stăpânul său determină reducerea tensiunii arteriale a acestuia.

Afecţiunea necondiţionată pe care o arată animalele de companie induc o benefică stare de bine omului. În plus, animalul de companie determină creşterea cotei de încredere în propria ta persoană, te responsabilizează şi uneori te mobilizează.

Unui animal nu îi pasă cu ce te îmbraci şi nu te judecă pentru gesturile tale. Atitudinea lor pozitivă şi pofta de joacă îţi vor da energie şi te vor face mai prietenos şi deschis cu ceilalţi. În plus caţelul sau pisica vor fi mereu o sursă de zâmbete pentru tine, chiar şi în cele mai tensionate momente.

saveanimals.com


Distribuie
..