Dacă laşi FUMATUL, rişti să te ÎNGRAŞI. Iată motivul

Distribuie

Ai observat că majoritatea oamenilor care se lasă de fumat, pun pe ei kilograme în plus? Potrivit cercetătorilor elveţieni, fumatul scapă de stres, iar dacă laşi fumatul, mâncatul este o alternativă potrivită pentru nervozitate.

Astfel că, dacă renunţi la fumat, rişti să te îngraşi cu cel puţin 4.5 kilograme în primul an de la abandonarea viciului. Cercetătorii sunt de părere că cauza constă în schimbatea compoziţiei bacteriene din intestin. 

Potrivit savanţilor de la Universitatea Zurich, persoanele care s-au lăsat de fumat nu mănâncă neapărat mai mult decât mâncau înainte să se lase de fumat. Subliniind ca inclusiv persoanele care reduc cantitatea de calorii consumate după ce se s-au lasat de fumat tind sa se îngraşe, autorii studiului în cauza afirmă că au descoperit o altă explicatie: o schimbare în compozitia florei intestinale în rândul persoanelor care abandonează fumatul. Prin urmare, flora bacteriana ajunge să se asemene cu flora bacteriana observata la persoanele afectate de obezitate.

Atât foştii fumători, cât şi persoanele sunt obeze tind să aibă cantităţi mai mari din două tipuri de bacterii: Proteobacteria şi Bacteroidetes.

Iar procesul de îngrăşare are lod din cauza că aceste bacterii folosesc energia mai eficient şi descompun fibre care altfel nu ar fi digerabile, iar rezultatul acestei eficiente este că o cantitate mai mare din ceea ce consumă o persoană este transformată în grăsime în loc să fie excretată.


Distribuie
..