Cum transformi un dormitor oarecare într-un dormitor cu stil. TRUCURI, SFATURI şi IDEI

Distribuie

Un dormitor frumos este secretul unei vieţi frumoase şi asta pentru că dormitorul este spaţiul intim unde te poţi retrage şi ascunde de lumea dezlănţuită. El trebuie să fie confortabil, comod, practic şi să combine cât mai bine elementele functţonale cu cele estetice.

Amenajează dormitorul în concordanţă cu spaţiul de care dispui. Dacă spaţiul este mic, nu exagera cu dimensiunea pieselor de mobilier şi nu omite soluţia patului de colţ, deseori extrem de confortabilă.

Alege culorile care îţi plac şi care te relaxează, atât în ceea ce priveşte zugrăvirea pereţilor, cât şi în ceea ce priveşte obiectele de mobilier şi decoraţiunile.

Lumina joacă un rol foarte important pentru fiecare încăpere însă pentru un dormitor perfect este esenţială. Având în vedere că dormitorul este camera de odihnă, cantitatea de lumină care intră în încăpere trebuie să fie redusă. Aşa că pentru un dormitor perfect alege întotdeauna o perdea subţire combinată cu draperii masive care să întunece bine încăperea. În ceea ce priveşte lumina artificială, un dormitor perfect trebuie să aibă şi surse puternice de lumină dar şi alternative cu lumină difuză.

Salteaua, pernele şi cuvertura trebuie să fie în acord cu restul detaliilor, dar mai ales foarte comode. Pernele pentru un dormitor perfect şi aşternuturile de pat trebuie să fie confecţionate din fibre naturale. Sunt ideale, rezistente şi sănătoase.

Un dormitor ideal are un colţ de relaxare. Aici poţi citi sau poţi asculta muzică. Un astfel de colţ de relaxare înseamnă un fotoliu, o mică măsuţă şi o sursă bună de lumină.

Conceptul de dormitor perfect poate să difere de la o persoană la alta, având în vedere că gusturile în materie de design interior, dar şi nevoile personale sunt diferite de la individ la individ. Aşadar, dormitorul poate fi perfect pentru o anumită persoană, în timp ce o alta va considera că într-un asemenea spaţiu nu se poate odihni.

casa.ro


Distribuie
..