CUM scoţi mirosul de mâncare din casă RAPID

Distribuie

Toate femeile ştiu cât de neplăcut este atunci când mirosul de ceapă prăjită sau mâncare grea gătită intră în toată casa şi ai impresia că apartamentul tău este o mare cantină. Vezi cum scoţi mirosul de mâncare din casă rapid.

Închide toate uşile

Ţesăturile absorb foarte uşor mirosuri neplăcute şi grăsime, astfel că dormitorul este cel mai vizat atunci când găteşti. Ca să scoţi mirosul de mâncare din casă rapid, ţine uşile închise la dormitor, sufragerie şi dulapuri atunci când te apuci să găteşti.

Aeriseşte cât mai bine

Dacă ai o hotă sau o gură de aerisire electrică, foloseşte-o! Aeriseşte cât poţi bucătăria şi dacă găteşti ceva extrem de…”aromat”, poţi apela la ventilator să împingă mirosul spre fereastra deschisă. Dacă ai aparat de aer condiţionat, nu uita să schimbi filtrele des la bucătărie, deoarece se pot înfunda mai uşor de la aburii cu grăsime şi fumul de mâncare.

Curăţă după ce ai gătit

Nu e nimic mai rău şi mai mirositor decât un munte de vase şi oale nespălate, care miros a prăjeală şi a sosuri grase. După ce ai terminat de gătit, curăţă aragazul, cuptorul şi vasele în care ai pregătit mâncarea.

Astfel, mirosurile din aer se vor duce mai repede şi geamurile deschise sau hota îşi vor face treaba mai eficient.

Fă un odorizant de cameră

Unele plante şi condimente pot acţiona ca un odorizant natural pentru cameră. După ce ai făcut curat, poţi pune pe foc o oală cu apă şi câteva beţe de scorţişoară, cuişoare, coji de portocală sau alte arome care te încântă şi mirosurile neplăcute vor dispărea imediat.

Oţetul şi bicarbonatul de sodiu

Pune un castron plin cu oţet sau bicarbonat de sodiu pe blatul de bucătărie şi lasă să absoarbă mirosul de mâncare din casă rapid, peste noapte.

unica.ro


Distribuie