Cum să îndepărtezi cele mai DIFICILE pete de mâncare de pe hainele preferate

Distribuie

De multe ori se întâmplă să vărsăm peste hainele preferate cafea sau vin roşu. Acestea sunt unele din alimentele ce se curăţă cel mai greu de pe haine. Pentru ca să nu ne despărţim prea devreme de lucrurile care ne sunt dragi, am găsit soluţia de a scăpa de aceste pete.

Vin roşu. Cât pata este proaspătă, aplică un şerveţel uscat deasupra şi apoi curăţ-o cu puţin vin alb. Clăteşte cu apă minerală şi oţet. Repetă procedeul de câte ori este nevoie până când pata va disparea.
 
Sos de roşii din mâncare. Şterge sosul de roşii cu un şerveţel umed. Spală materialul pătat cu detergent obişnuit de rufe, clăteşte cu apă rece şi apoi tamponează locul cu puţin oţet alb. Clăteşte din nou.
 
Ulei sau unt. Presoară făină pe ambele părţi ale petei până o acoperi complet şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. După ce timpul a trecut, scutură materialul de făină. Spală-l cu detergent şi clăteşte cu apă caldă din abundenţă.
 
Cafeaua şi ceaiul. Combină o linguriţă de oţet cu două linguriţe de apă şi aplică soluţia direct pe pată. Clăteşte cu apă rece. Repetă procedeul de câteva ori.
 
Ketchup şi muştar. Îndepărtează sosul cu ajutorul unui şerveţel uscat. Aplică jumătate de linguriţă de oţet direct pe pată. Lasă oţetul să acţioneze 1-2 minute şi clăteşte cu apă din abundenţă. Dacă pata nu s-a curăţat încă, aplică încă o dată puţin oţet şi lasă-l să acţioneze mai mult.
sursa: gustos.ro

Distribuie
..