Cum să-ţi impresionezi şeful, în funcţie de zodie

Distribuie

Dacă vrei să mergi la serviciu cu bună dispoziţie şi să te întorci acasă la fel de binedispus, trebuie să fii în relaţii bune cu şeful. Indiferent daccă eşti mai nou sau mai vechi la actualul loc de muncă, arată-i bosului că sunteţi pe aceeaşi lungime de undă, folosindu-te de caracteristicile zodiei sale.

Iată cum este şeful tău şi ce trebuie să faci ca să-l impresionezi:

Berbec

Şeful Berbec este plin de energie şi mereu în vervă. Poate să-ţi dea indicaţii în timp ce vorbeşte la telefon cu un client şi citeşte un e-mail de la un furnizor. Este genul care gândeşte repede, ia decizii rapid şi este un lider înnăscut. Cum să-l impresionezi? Prima impresie contează, aşa că îmbracă-te bine, arată-i că te entuziasmează munca ta, fii sincer şi mereu în priză. Şi nu cumva să te vadă căscând la birou!

Taur

Şeful din această zodie are multă putere de muncă şi este foarte organizat, dar nu este nici pe departe un zbir. Este o persoană înţelegătoare, care acceptă faptul că toţi greşim, dar îşi doreşte să vadă că subordonaţii lui sunt organizaţi – nu acceptă improvizaţiile de moment – şi comunicativi. Nu îi plac discuţiile pe la colţuri şi bârfele. Ca să-l cucereşti trebuie să fii discret, sincer şi econom cu banii firmei.

Gemeni

Este mereu în mişcare şi nu se opreşte niciodată din vorbit la telefon, prin mail prin video conferinţă sau cine mai ştie cum. Cele mai noi bârfe, glume şi veşti trec mai întâi pe la şeful Gemeni şi abia apoi ajung la restul angajaţilor. Îi plac zilele pline, imprevizibile, iar de la subordonaţii săi îşi doreşte eficienţă, viteză, capacitatea de a improviza. Şi neapărat trebuie să fii la curent cu cele mai noi tehnologii dacă vrei să te placă.

Rac

Este o persoană blândă, plăcută, o figură maternă sau paternă pentru subordonaţi. Chiar dacă a învăţat să se ascundă, de cele mai multe ori nu e sigur pe deciziile şi calităţile sale. Probabil că are undeva pe birou o poză cu familia sa. Încearcă să facă atmosfera de la  serviciu cât mai plăcută şi relaxată, atât pentru el însuşi, cât şi pentru angajaţi. O să te placă mai mult ca sigur dacă ştii să comunici cu el, îi asculţi necazurile, îl laşi în pace când are o zi proastă şi respecţi deadline-urile.

Leu

Este un lider înnăscut, foarte carismatic şi toată lumea îl admiră şi îl respectă. Ajunge o privire şi toată lumea e gata să facă orice ar cere. Are o doză sănătoasă de ambiţie şi orgoliu, care îl face o persoană organizată şi eficientă. Ce trebuie să faci ca să te placă: îmbracă-te bine, fă-i pe plac, fă-i complimente şi lasă-l să-şi asume meritul pentru ideile tale. Şi ce să nu faci: nu îl provoca şi nu îl eclipsa niciodată în public.

Fecioară

Chiar dacă nu îi place să se laude, şeful Fecioară este extrem de eficient şi bun în meseria lui. Raţional, cu picioarele pe pământ, este aproape obsedat de ordine şi organizare. Îi place când proiectele merg strună fără ca el să se implice prea mult. Ce îşi doreşte de la tine este să fii punctual, ordonat, să respecţi deadline-urile şi programările, să te încadrezi în buget şi să fii politicos cu toată lumea, dar mai ales cu clienţii.

Balanţă

Şeful din zodia Balanţei este sociabil, vesel şi are o vorbă bună pentru toată lumea. Dar indiferent de prieteniile pe care le leagă, este foarte corect cu toţi angajaţii. Obişnuieşte să ceară părerea subordonaţilor, pentru că îi este greu să ia decizii de unul singur. Ca să te înţelegi bine cu şeful tău, trebuie să fii sociabil, politicos, diplomat şi corect cu toţi colegii. Nu îl refuza pe bos când te invită la masă sau în pauza de cafea şi zâmbeşte cât poţi de mult.

Scorpion

Scorpionului îi place să fie într-o poziţie de autoritate şi cam profită de faptul că este şef. Să nu te miri dacă te trimite să-i cumperi mâncare. Din fericire, este ambiţios, eficient şi are intuiţie, iar proiectele lui au succes mereu. Ca să ai o relaţie bună cu el, ai grijă să nu îl contrazici şi să fii tolerant cu excesele lui de putere. Îi plac oamenii care dau dovadă de iniţiativă şi este uşor de cucerit prin complimente.

Săgetător

Este un optimist prin excelenţă, e vesel şi are umor. Nicio problemă nu i se pare prea mare, aşa că nu îl vei vedea niciodată la pământ. Este o persoană corectă şi împarte profitul cu toată lumea. Însă îşi doreşte ca subordonaţii săi să fie la fel de corecţi şi de sinceri. Nu îi plac oamenii fără principii. Ce mai vrea de la tine este entuziasm, simţ al umorului, optimism, comunicare şi deschidere faţă de tot ce e nou.

Capricorn

Capricornul munceşte ca un sclav chiar dacă este şef şi cere acelaşi lucru de subordonaţii săi. Este posibil să-ţi dea sarcini dificile, dar se aşteaptă să faci o treabă foarte bună de fiecare dată. Nu este de acord cu activităţile care irosesc timp preţios, de exemplu, pauzele de masă sau cafea, bârfele între colegi. Îl vei cuceri dacă eşti foarte punctual, cinstit şi lucrezi rapid şi bine. Nu îi plac oamenii care pierd timpul aiurea la serviciu.

Vărsător

Vărsătorul este un adevărat vizionar, plin de idei noi, gata oricând să revoluţioneze domeniul în care lucrează. Nu-i place să o ia pe cărările bătătorite şi mereu e în căutarea unei căi mai rapide şi mai ieftine de a rezolva problemele. Evident, îi plac oamenii care au aceleaşi calităţi. Îl vei cuceri dacă eşti plin de idei pe care nu ţi-e teamă să le expui cu vocea tare. Nu ezita să-l contrazici, pentru că îi plac oamenii curajoşi şi comunicativi, gata să facă schimb de opinii oricând.

Peşti

Peştele este un şef sensibil şi plin de toane. Îţi cere să fii pe aceeaşi lungime de undă cu el, dar nu e capabil să spună exact ce vrea de la tine. Deşi logica lui e destul de ciudată, dintr-un motiv sau altul funcţionează de fiecare dată. Aşteaptă-te la schimbări bruşte de dispoziţie şi păreri. Dacă vrei să te înţelegi cu el, trebuie să-l suporţi aşa cum e, să-i accepţi părerile, chiar dacă se schimbă des şi de asemenea, să-i accepţi ideile ciudate fără să pui întrebări. Are tendinţa să-şi transforme subordonaţi în confidenţi.

Sursa: unica.ro


Distribuie