Cum petrecem timpul liber: distracţiile în tinereţe, grădinăritul la bătrâneţe

Distribuie

Jobul, studiile, problemele de acasă – toate îşi au rost în viaţa noastră. Important e să reuşim să le facem pe toate la timpul lor şi să folosim timpul liber în cel mai plăcut mod.

Indiferent de toate problemele, necesităţile, activităţile şi responsabilităţile, fiecare din noi are timpul său liber. Un timp personal, important şi foarte apreciat.

Pentru toţi timpul liber are aceeaşi denumire dar comportă activităţi diferite. Un lucru rămâne specific: timpul liber se foloseşte pentru odihnă, relaxare sau practicarea hobby-urilor.

Fiecare din noi caută să-şi prelungească timpul liber şi să folosească la maxim fiecare secundă. În această ordine de idei, muzica, filmele, discoteca, întâlnirile cu prietenii sunt doar câteva din activităţile pe care le facem în timpul liber.

În general, tinerii preferă  să folosească timpul liber distrându-se. Distracţiile lor se rezumă la întîlniri cu prietenii, frecventarea cluburilor de noapte şi tot tipul de petreceri studenţeşti. Cercetările spun că această modalitate de a petrece timpul liber este normală întrucât vârsta nu impune cerinţe mari şi responsabilităţi multe.

Adulţii petrec  timpul liber în companii mai lejere: fie în sânul naturii, plimbându-se, pregătind ceva gustos sau pur şi simplu în faţa televizorului.

Odată cu înaintarea în vârstă,  probabilitatea de a petrece timpul liber în mod energic scade. Persoanele de vârsta a treia au mai mult timp liber şi-l petrec  ca de obicei. Acest lucru se rezumă la plimbări, grădinărit, citit sau uitat la televizor.

Până la urmă, fiecare îşi alege timpul liber după bunul plac şi aceasta este o normalitate. Atâta timp cât timpul liber este petrecut util şi plăcut, acesta poate avea doar efect pozitiv.


Distribuie
..