Cum îngrijeşti CORECT pensulele de machiaj

Distribuie

Importanţa curăţării pensulelor de machiaj este subestimată, iar unele fete folosesc ustensile care n-au fost spălate niciodată! Acest obicei e foarte periculos şi te poate costa o acnee severă sau alte infecţii la nivelul pielii sau a ochilor.

Pensulele îţi ating pielea, astfel transferându-se sebumul propriu, bacteriile, celulele moarte şi pigmenţii de machiaj mai vechi. Deci, în timp, accesoriile de beauty pot deveni un focar de microbi, scrie elle.ro. Iată de ce curăţarea corespunzătoare a acestora e esenţială pentru sănătatea tenului. Şi încă ceva: dacă le împrumuţi cuiva, spală-le cu prima ocazie, adică înainte de a le folosi pe pielea ta.

Ideal ar fi să le speli o dată pe săptămână, însă dacă le foloseşti mai rar şi le stochezi într-un dispozitiv care le fereşte de praf, le poţi curăţa şi o dată la două săptămâni. Spălarea regulată a pensulelor are şi un avantaj în plus, şi anume că le păstrează perii, fie ei naturali sau artificiali, mult mai moi. Iar acest aspect e deosebit de important pentru pielea delicată, care se irită imediat. Această activitate de maximă importanţă se face seara, pentru ca ustensilele să apuce să se usuce până a doua zi de dimineaţă.

CURĂŢAREA PENSULELOR CU PERI NATURALI

De obicei, pensulele cu peri naturali sunt bogate şi se folosesc la aplicarea pudrei libere sau minerale, la conturarea feţei cu fard bronzant sau la pigmentarea pomeţilor. Şi se curăţă mai întâi cu ajutorul unui demachiant, pentru a îndepărta pigmentul de culoare, apoi se pot spăla cu un şampon delicat sau cu un săpun.

Apoi se clătesc cu foarte multă apă, indiciul cel mai sigur că sunt curate e atunci când nu mai curge nici un pic de culoare din ele. Înainte de ultima clătire, le poţi dezinfecta cu puţin spirt, doar pentru a te asigura că vor fi impecabile şi curate atunci când îţi ating tenul.

CURĂŢAREA PENSULELOR CU PERI SINTETICI

Pensulele cu peri sintetici sunt folosite în special la aplicarea produselor cremoase sau uleioase, precum rujul, glossul, tuşul de pleoape, anticearcănul sau fondul de ten. Ele pot deveni foarte toxice pentru tenul tău pentru că în mediile umede, germenii şi bacteriile prosperă, deci trebuie curăţate, în principiu imediat după folosire.

Pentru a dizolva uleiul şi pigmentul, trebuie să foloseşti un tonic pe bază de alcool, apă micelară sau spirt, apoi după, le poţi spăla cu săpun sau şampon cu PH neutru. Acest gen de pensule trebuie înlocuite o dată la cinci luni, în funcţie de cât de des le foloseşti.

APLICATOARELE PENTRU PUDRĂ

Rotunde, din burete şi învelite în material textil, aceste aplicatoare adună germeni, celule moarte şi praf, de aceea trebuie curăţate o dată pe săptămână. Nu uita de aplicatoarele din kit-urile de machiaj sau din pudrele compacte, şi ele trebuie curăţate şi dezinfectate cu regularitate.

PENSULELE PENTRU GENE ŞI SPRÂNCENE, PENSETE, CLEŞTI PENTRU CURBAT GENELE

Aceste accesorii de beauty sunt de obicei neglijate în procesul de curăţare, însă şi ele pot aduna bacterii la fel precum un burete. De aceea, trebuie curăţate o dată pe săptămână cu un produs cu proprietăţi dezinfectante.

USCAREA PENSULELOR

După spălare, şterge pensulele uşor cu un prosop de hârtie, pentru a păstra toată operaţiunea în perimetri corecţi, apoi lasă-le la uscat pe o masă (aşeză-te, eventual, tot pe un prosop de hârtie). Multe fete le pun la uscat într-un pahar, iar când apa curge, afectează lipiciul cu care sunt fixate. 


Distribuie
..