Cum arată femeile care au învins CANCERUL LA SÂN. Imaginile te vor şoca

Distribuie

Pentru că luna octombrie este considerată a fi „luna roz” sau „luna de informare şi prevenire a cancerului de sân”, ne-am gândit să îţi aducem în atenţie o poveste uluitoare, care a reuşit să impresioneze o lume întreagă şi care în continuare are rolul de a trage un semnal de alarmă în rândul femeilor de pretutindeni cu privire la cancerul mamar.

Cancerul de sân este o boală care afectează o mare parte din populaţia feminină, fiind una dintre cele mai crunte maladii. Suferinţa prin care fiecare femeie, care se confruntă cu această boală, este nevoită să treacă, a reuşit să îl sensibilizeze pe unul dintre cei mai repsectaţi fotografi australieni, David Jay. Acesta, în urmă cu doar câţiva ani a fondat şi realizat proiectul The Scar Project, aducând astfel în prim plan femeile între 18 şi 35 de ani, care au supravieţuit cancerului de sân.

Fotografiile realizate de către David înfăţişează nişte femei luptătoare, nişte eroine care după ce au câştigat bătălia cu această boală cruntă, au avut curajul să arate lumii întregi cicatricile care le-au marcat corpul.

Acest proiect a luat în ultimul an o foarte mare amploare. The Scar Project a fost transformat într-un documentar, din care aflam povestea cutremuratoare a 4 femei diagnosticate cu cancer la sân. De asemenea, documentarul „Baring it all” îl înfăţişează pe faimosul fotograf care a conceput The Scar Project, mărturisind motivul care l-a impulsionat să iniţieze acest proiect. El spune că l-a afectat şi inspirat în acelasi timp, atitudinea unei prietene foarte apropiate, Paulina în vârstă de 29 de ani, care a supravieţuit cancerului mamar.  

Paulina şi cu mine locuiam în Bondi, Australia şi mergeam la acelaşi curs de yoga. Deşi am văzut-o pe Paulina de multe ori după operaţie, totul a avut un impact mai mare asupra mea în momentul în care ea s-a reîntors la cursuri, cu cicatricea vizibilă, dar că şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Aşa a luat naştere The Scar Project. Pentru ca lucrurile în mod sigur se schimbaseră şi nu aveau acum să mai fie la fel pentru ea” , mărturiseşte fotograful. 

De la Paulina, care a suferit o dubla mastectomie la doar două săptămâni după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar, din pacate nu a fost greu ca fotograful să găsească şi alte femei, cu vârste curpinse între 18 şi 35 de ani care au trecut prin această dramă şi care erau dispuse să arate cicatricile lor lumii întregi. 

Pentru aceste femei, fotografiile reprezintă o victorie. Le ajută să îşi regăsească feminitatea, sexualitatea, identitatea şi puterea, lucruri de care au fost private în tot timpul luptei duse împotriva acestei boli. Cu ajutorul imaginilor simple, ele accepta mai uşor ceea ce li s-a întâmplat şi îşi redobândesc puterea de a merge mai departe„, spune David Jay.

Fotografiile cutremurătoare au fost tipărite şi incluse într-o carte, numita simplu „The Scar Project”, acoperită de o copertă neagră, simplă, zgâriată pe o parte, înfăţisând astfel cicatricile femeilor care au supravieţuit acestei boli. De asemenea, imaginile au fost expuse într-o galerie din New York.

Scopul acestui proiect a fost şi este în continuare acela de a trage un semnal de alarmă în rândul femeilor care, de cele mai multe ori de teamă, refuză sau neglijează controlul medical pentru depistarea cancerului la sân.  De asemenea, The Scar Project are rolul de le face pe femeile diagnosticate deja cu această boală să fie curajoase şi încrezătoare, să lupte pentru a supravieţui şi să nu îşi piardă încrederea de sine.

Printre alte vedete care au supravieţuit cancerului mamar, se numară Kylie Minogue (diagnosticată în anul 2005), Sheryl Crow, Anastacia, Christina Applegate şi Olivia Newton John, oferindu-le femeilor de pretutindeni o adevărată lecţie de viaţă prin atitudinea lor. 

sursa: divahair.ro


Distribuie