Chiloţii tanga! Cum le îmbolnăveşte pe femei cea mai sexy lenjerie! Medicii explică DE CE trebuie purtaţi foarte rar

Distribuie

Preferaţi de femei, admiraţi de bărbaţi, chiloţii tanga ascund în spatele “şnuruleţului” pericole reale pentru sănătatea intimă a femeilor. Chiloţii din dantelă sunt la fel de nesănătoşi.

Chiloţii tanga au ajuns un accesoriu vestimentar indispensabil pentru cele mai multe femei. Sexy, comozi, nu lasă să se vadă pliuri inestetice pe sub pantaloni sau o rochie mulată. În lumea fashion, acest tip de lenjerie nu mai este la modă de mulţi ani, rămâne, totuşi, lenjeria intimă preferată de femei.

Explicaţia dată de specialişti privind pericolele la care se expun este simplă. Şnurul dintre fese atinge cea mai intimă zonă a corpului şi în timpul mişcării materialul se deplasează. Astfel este facilitată răspândirea bacteriilor din zona anusului spre zona vaginală cu posibilitatea de transmitere a microbilor către uretră şi vezică.

Cea mai frecventă este răspândirea Escherichia Coli (E-coli), dar sunt şi alte bacterii la fel de periculoase care se tratează cu antibiotic. “Chiloţii tanga pot fi folosiţi ocazional, la o ţinută deosebită sau atunci când vrem să ne impresionăm partenerii şi atât. În rest, lenjeria din bumbac este cea mai sănătoasă. Pănglicuţa dintre fese contribuie la migrarea microbilor şi favorizează transpiraţia. Flora din sfera anală migrează şi pot apărea infecţii vaginale şi urinare. Tanga pot traumatiza hemorizii externi, pot declanşa sângerarea acestora”, a explicat, pentru “Adevărul”, doctorul Adina Boca, medic primar obstetrică-ginecologie. Nici chiloţii din dantelă nu sunt recomandataţi de medici pentru că aceştia nu lasă pielea să respire, materialul reţine microbii şi favorizează astfel dezvoltarea unor infecţii.

Lenjeria clasică din bumbac este cu atât mai recomandată în perioada menstruaţiei. Slipii tanga purtaţi pe plajă nu sunt recomandaţi de medici pentru că reţin umezeala şi flora bacteriană se dezvoltă, având mediu favorabil. Tanga – interzişi gravidelor Riscurile sunt crescute în cazul gravidelor care poartă lenjeria intimă nepotrivită. Pericolele sunt aceleaşi, dar predispoziţia de a contacta infecţii este crescută. “Gravidele au imunitatea uşor scăzută, pot contacta infecţii mult mai uşor. În timpul sarcinii apar probleme hemoroidale care pot fi agravate prin folosirea acestei lenjerii. Nu aş merge atât de departe cu supoziţii de favorizarea cancero-rectală, dar nici infecţiile nu sunt de neglijat”, a precizat medicul Adina Boca. În dobândirea infecţiilor urinare şi vaginale are un rol important şi factorul genetic, predispoziţia pentru astfel de afecţiuni. “Am văzut prostituate cu un col perfect curat şi măicuţe pline de infecţii”, spune medicul.
adevarul.ro.


Distribuie
..