Cele mai murdare obiecte din bucătăria ta care te pot îmbolnăvi

Distribuie

Ţi s-a întâmplat să ţi se facă rău de la mâncare şi să dai vina pe un restaurant? Ei bine, uneori cauza problemelor s-ar putea să se afle chiar în bucătăria ta. Iată ce obiecte din bucătărie se transformă uşor în surse de îmbolnavire.

Tocătoarele

Fie din lemn, fie din plastic, acestea depozitează microbi care te pot îmbolnăvi. Important este să le cureţi foarte bine după fiecare utilizare, cu apă caldă şi detergent. Ca să previi orice problemă, cel mai bine este să ai două tocătoare în bucătărie – unul pentru cărnuri şi unul pentru legume/fructe. 

Bureţii de spălat vase

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că buretele de vase este cel mai murdar obiect din casă – are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri pătraţi, iar o cârpă de vase are un un milion de bacterii pe aceeaşi suprafaţă, scrie bzi.ro. Care e soluţia? Să-l schimbi des, să-l foloseşti doar pentru înlăturarea mâncărurilor de pe farfurie şi să nu ştergi şi alte suprafeţe cu el.

Prosoapele de bucătărie

Sunt folosite pentru orice în bucătărie – de la curăţatul vaselor la stergerea mâinilor murdare. Tocmai de aceea, sunt pline de germeni care îţi pot face rău. Spală-le cât mai des.

 


Distribuie
..