Cele mai bătrâne prostituate din Amsterdam pleacă la pensie (FOTO şi VIDEO)

Distribuie

Surorile gemeni, Luise şi Marine Fokkens, care şi-au câştigat faima de cele mai bătrâne prostituate, după 50 de ani au hotărât să-şi încheie activitatea. În mediu, femeile au “deservit“ cca 355 000 de bărbaţi. Motivul pentru care acestea părăsesc vechea meserie sunt problemele de sănătate.

Luise este mama a patru copii, iar Martine are trei copii. Dacă Luise este fermă în alegerea sa, Martine spune că va continua să ofere servicii unui client favorit.  “Nu pot să-l refuz nicidecum. El vine la mine atâţia ani, asemeni vizitei la biserică.”, declară Martine. 

 Femeile au ales cea mai veche meserie din lume încă 20 de ani în urmă pentru a  avea cu ce supravieţui. Acum, însă acestea îşi amintesc cu nostalgie despre timpurile de atunci, când prostituţia nu era legalizată în Amsterdam.
“Acum totul e altfel. Înainte stăteam pe stradă îmbrăcate, acum, însă, femeile prostituate sunt practic dezbrăcate.”, spune Luise.

Cartierul Roşu din Amsterdam este faimos prin faptul că este “împânzit” cu femei prostituate, iar denumirea provenind de la lămpile roşii  agăţate la geamurile  bordelurilor din acest cartier.
.

Cele mai bătrâne prostituate din  Cartierul Roşu din Amsterdam sunt printre cele mai cunoscute figuri din cartier. Şi-au deschis propriul bordel şi chiar au făcut primul sindicat informal al prostituatelor din Olanda. Povestea lor a făcut înconjurul lumii, după ce un regizor a realizat un documentar despre viaţa lor.

VEZI un scurt video  documentar despre prostituatele în etate:


Distribuie