Ce spune luna de naştere despre TINE

Distribuie

Poate că nu crezi în horoscop, poate că tranziţia lunii nu îţi afectează neapărat activitatea zilnică ori că nu te laşi intimidată de orice teorie superficială despre ghinionul din viaţa ta. Însă trebuie să ştii că există dovezi ştiinţifice care demonstrează faptul că luna în care te-ai născut îţi poate dicta anumite probleme de sănătate.

Cine este născut toamna are probleme cu alergiile

Spre exemplu, dacă te-ai născut toamna, ai şanse foarte mari să ai alergii la mâncare. Un studiu din 2012 a demonstrat faptul că între 30 şi 90 la sută dintre oamenii născuţi în acest anotimp dezvoltă alergii la ouă, lapte sau alune. Explicaţia este că bebeluşii care se nasc toamna au o lipsă de vitamina D, ceea ce duce la un sistem imunitar slăbit.

Cine este născut toamna este mai predispus la astm

Cine îşi sărbătoreşte ziua de naştere toamna este predispus la astm. Sună absurd? Probabil, însă un studiu realizat în Taiwan, în 2013, a demonstrat faptul că există cu 13% mai multe şanse să dezvolţi această această boală, motivul fiind chiar frigul din primele luni de naştere – el ne sensibilizează mult mai mult.

Copiii născuţi iarna sunt… ghinionişti

Un studiu realizat de Universitatea din Notre Dame în 2009 a analizat situaţia mamelor care au născut în luna decembrie, iar rezultatul a fost că multe dintre ele au ajuns să divorţeze ori să nu mai aibă un job, ceea ce va influenţa viaţa copilului.

Cine e născut în aprilie poate dezvolta mai uşor celule canceroase

Un studiu realizat anul acesta de către International Journal of Cancer a demonstrat faptul că cei născuţi între martie şi mai au cu 25% mai multe şanse să capete celule canceroase decât cei născuţi în noiembrie, spre exemplu. Explicaţia este că bebeluşii născuţi în aceste luni nu sunt expuşi la anumite bacterii la momentul potrivit, iar asta îi va face mai vulnerabili mai târziu.

Cei născuţi în aprilie pot dezvolta mult mai uşor negi şi aluniţe

International Journal of Epidemiology susţine faptul că cei născuţi în lunile de primăvară au cu 30% mai multe şanse să aibă pielea presărată cu aluniţe şi negi, pentru că bebeluşii sunt expuşi la raze UV periculoase chiar din primele luni de viaţă, atunci când pielea lor este mult mai sensibilă şi vulnerabilă.

Cei născuţi vara sunt mai predispuşi la sinucidere

Îţi sărbătoreşti ziua de naştere vara? Este posibil ca stările tale de supărare să fie din ce în ce mai… grave şi mai greu de suportat. Studiile spun că cei născuţi în anotimpul cald au şanse mai mari să se sinucidă. Explicaţiile celor care au enunţat studiul (un grup de cercetători unguri) constau în interacţiunea dintre anumiţi neurotransmiţători în perioada naşterii.

one.ro.


Distribuie
..