Ce spune CEARA din URECHE despre tine

Distribuie

Un nou studiu sugerează că ceara din urechi diferă în funcție de rasă, unii oameni având mai mulți compuși chimici cauzatori de miros decât alții. Numărul compușilor organici volatili, care sunt cei ce cauzează de cele mai multe ori mirosul, sunt în general în număr mai mare la caucazieni decât la asiatici, au constatat cercetătorii institutului de cercetare Monell Center din Philadelphia.

“Cercetările noastre anterioare au arătat că mirosurile de la sub braț pot furniza multe informații cu privire la individ, inclusiv genul, orientarea sexuală și starea sănătății”, spune George Preti, cercetător și doctor în chimie organică la Monell, notează fabuloase.ro. “Credem că ceara din urechi poate să conțină informații similare.”

Într-adevăr, cercetătorii au observat, din rezultatele anterioare, că persoanele cu origine est-asiatică, precum și oamenii cu origini nativ-americane, dețin o genă care îi face să aibă ceară de tip uscat – față de cea udă de culoare galben-maronie – și mai puțin miros la sub braț.

Pentru acest studiu, ce a fost publicat online în Journal of Chromatography B, cercetătorii au examinat ceara din urechile a opt bărbați sănătoși de origine caucaziană și a altor opt de origine est-asiatică. Au încălzit ceara în flacoane timp de 30 de minute astfel încât compușii organici volatili din ceară să fie eliberați, rezultând ceea ce este cunoscut sub denumirea științifică de cerumen. Apoi, cercetătorii au folosit un dispozitiv să adune compușii din flacoane înainte să folosească spectrometria cromotografică pentru a-i analiza.

Doisprezece compuși organici volatili diferiți au fost identificați în ceara prelevată de la participanții la studiu, dar nivelurile acestora diferă la bărbații caucazieni față de cei est-asiatici. Caucazienii au un nivel mai ridicat la 11 din cei 12 compuși, comparativ cu bărbații est-asiatici.

 


Distribuie
..