Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o singură pătrățică de ciocolată pe zi

Distribuie

Aztecii numeau ciocolata „mâncarea zeilor”, a fost vândută în Europa ca un remediu, iar astăzi se numără printre cele mai populare alimente din lume. Ei bine, ciocolata neagră este superioară și aduce o serie de beneficii organismului. Iată care sunt acestea:

Ce se întâmplă în corpul tău la 10 minute după ce ai mâncat ciocolată neagră

După ce vei mânca o bucată de ciocolată neagră, starea ta de spirit se va îmbunătăți imediat. Triptofanul din compoziția ciocolatei ajută la producerea serotoniei, amina denumită și „hormonul fericirii”.

Ciocolata neagră îmbunătățește, totodată, circulația sângelui de la nivelul creierului și dilată vasele de sânge, sporind astfel capacitatea de învățare și memorare. Efectul este dat de flavonoizii din boabele de cacao.

De asemena, o pătrățică de ciocolată neagră îți va proteja dinții. Untul de cacao acoperă dinții cu un film protector, care împiedică răspândirea bacteriilor.

Ce se întâmplă în corpul tău la 30 minute după ce ai mâncat ciocolată neagră

În doar 30 de minute, ciocolata amăruie ajută la tratarea tusei datorită conținutului de tebromină.

Compușii bioactivi din ciocolata neagră pot fi, de asemenea, de mare ajutor pentru pielea ta. Flavonoizii protejează pielea împotriva razelor UV și cresc nivelul de hidratare al pielii.

Conținutul de vitamine PP, B1, B2, E, dar și de microelemente precum Calciu, Magneziu, vitamina K, potasiu și fierajută la buna funcționare a organismului.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci o pătrățică de ciocolată neagră în mod regulat

Consumul regulat de ciocolată amăruie scade nivelul de anxietate, deoarece cacaua reduce nivelul hormonilor de stres.

Compușii din ciocolata neagră protejează colesterolul LDL împotriva oxidării. Pe termen lung, asta se traduce prin reducerea riscului de boli vasculare.

Te scapă de poftele culinare și este înlocuitorul perfect pentru dulciurile care îngrașă și provoacă diabet.

unica.ro.


Distribuie
..