Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat

Distribuie

Una dintre miturile urbane care circulă de câțiva ani este cel conform căruia guma de mestecat înghițită va sta șapte ani în stomac înainte să fie eliminată sau nu va fi eliminată deloc. Din fericire, acest lucru nu este adevărat.

Guma de mestecat conține elastomeri, răsini, grăsimi, emulsifianți, ceară, îndulcitori, coloranți și arome.

Saliva este prima substanță care va încerca să digere guma de mestecat și va reuși parțial, de aceea simțim gustul plăcut al îndulcitorilor și al aromelor. Stomacul se va contracta și se va relaxa încercând și el să dizolve ce a rămas din guma de mestecat. Din păcate, stomacul uman nu poate digera primele cinci ingrediente menționate mai sus, așa că intestinul subțire și colonul împing mai mai departe substanțele nedigerabile pentru a fi evacuate. Organismul uman nu produce enzimele necesare digestiei acestor substanțe complexe.

Chiar dacă vorbim de materiale extrem de lipicioase, acestea ajung să părăsească corpul nostru în 1-2 zile în funcție de fiecare organism.

Rare sunt momentele când un cocoloș prea mare de gumă ajunge să obstrucționeze sistemul digestiv și să necesite intervenția unui medic.

 

În concluzie, guma de mestecat nu rămâne în stomac și nici nu te poate omorî. Singurul dezavantaj este că face ca stomacul să lucreze mai mult timp pentru un aliment care nu aduce nimic bun organismului.

unica.ro.


Distribuie
..