Ce se întâmplă dacă dormiți mereu pe aceeași parte a patului

Distribuie

Zi-mi unde dormi ca să îți spun cât de morocănos ești. Da, crezi sau nu, partea patului pe care dormi îți afectează starea psihică, precum și comportamentul la locul de muncă.

Stânga sau dreapta?

E oficial! Se pare că partenerul de cuplu care doarme pe partea dreaptă a patului are mai multe șanse să se trezească cu fundul în sus. Potrivit unui studiu recent (care poate suna haios și greu de crezut, dar se pare că este mai mult decât serios și adevărat), cei care se dezvelesc de pătură pe partea dreaptă sunt mai pesimiști decât cei care “evadează” prin stânga. Sunt cu 3% mai predispuși să își urască slujba, lucru care îi face cu 7% mai morocănoși dimineața decât cei din categoria “de stângă”.

Prin comparație cu “dreptacii”, cei care dorm pe partea stângă sunt cu 10% mai optimiști, mai deschiși, mai zâmbitori și sunt cu 8% mai predispuși să le fie pe plac locul de muncă pe care îl au. Lucru care, automat, îi face să se trezească mult mai binedispuși și dornici de o nouă zi de muncă decât ceilalți.

Studiul a fost făcut pe nici mai mult nici mai puțin de 1000 adulți. de către o firmă producătoare de paturi din Marea Britanie. Aceștia au descoperit, totodată, și faptul că singuraticii și introvertiții preferă să doarmă  – da, exact cum bănuiați – pe partea dreaptă a patului, în vreme ce oamenii care sunt volubili și au un cerc mai mare de prieteni tind să se odihnească pe stânga.

Neil Robinson,  expertul în somn al companiei în cauză a concluzionat următoarele: “partea stângă a patului este cea corectă, cea indicate. Pentru multe cupluri care impart patul asta se va dovedi o problem și mai mare decât era până acum. Lupta teritorială pe ‘partea MEA’  de pat va fi una și mai aprigă ca până acum, deoarece nu este atât de ușor să schimi sau să renunți la un obicei care este, în mare, generat de instinct”.

Potrivi aceluiași studiu, unele cupluri nici nu au de ce să fie îngrijorate în privința concluziilor acestuia, deoarece 1 din 3 cupluri se pare că dorm în paturi separate. Aproape jumătate din cei care nu dorm împreună fug în camera alăturată să scape de sforăiturile partenerului de viață și un sfert din ei sunt expulzați din patul matrimonial din cauza somnului agitat al consortului/consoartei. Și, ca să nu uităm de această categorie, 1 din 10 sunt dați la o parte de copilul sau de animalul de casă al familiei.

Tu din care categorie faci parte?

unica.ro


Distribuie
..