Ce se întâmplă dacă bei BICARBONAT DE SODIU

Distribuie

Știi deja că dacă folosești bicarbonatul de sodiu la exterior – piele, păr, unghii și dinți – nu face decât bine. Dar ce se poate întâmpla dacă îl folosești și… pe care orală? Ei bine, alte lucruri bune. Iată ce au descoperit oamenii de știință că se poate întâmpla dacă bei bicarbonat de sodiu dizolvat în apă:

Echilibrează pH-ul

Bicarbonatul de sodiu îți poate alcaliniza organismul, ceea ce înseamnă un pH mai echilibrat. Aciditatea este necesară în corpul tău pentru digestia eficientă, însă un pH mai alcalin este considerat mai sănătos, deoarece multe boli degenerative se pot dezvolta cu ușurință într-un mediu acid, scrie avantaje.ro.

Elimină pietrele de la rinichi

Rinichii sunt sensibili la urina acidă, mai ales că aceasta duce la formarea pietrelor în aceste organe. Așadar, dacă bei bicarbonat de sodiu, refaci echilibrul în rinichi și pietrele nu se vor mai forma la fel de ușor.

Anti-acid

Așa cum am menționat în mai multe rânduri, fiind alcalin, bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul, iar dacă ai probleme cu refluxul gastric, poți bea bicarbonat de sodiu ca să tratezi problema.

Anti-septic

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca anti-septic ușor – poate omorî anumite tipuri de paraziți, ciuperci și mucegai. Este bun și pentru dezinfectarea gurii și gâtului atunci când ești răcită – fă gargară cu apă și bicarbonat de sodiu.

Poate preveni guta

Guta este o boală ce determină inflamarea încheieturilor, când nivelul acidului uric crește în sânge, urină și țesuturi. Pentru că bicarbonatul de sodiu poate reechilibra pH-ul organismului, unii specialiști chiar în recomandă pentru prevenirea acestei boli sau pentru ușurarea simptomelor.

Tratează infecțiile urinare

Dacă amesteci apă cu bicarbonat de sodiu și bei soluția, poți trata cu ușurință infecțiile urinare. Pentru că poate combate infecția și pentru că reduce aciditatea urinei.

Bun împotriva febrei musculare

Este foarte simplu: febra musculară înseamnă acumularea de acid lactic în mușchi, iar cum bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea, poate reduce durerea resimțită după exerciții intense. Secretul este să bei apă cu bicarbonat de sodiu în timpul exercițiilor (dacă durează mai multe ore) sau imediat după.

Cum tratezi o răceală cu bicarbonat de sodiu

S-a demonstrat că bicarbonatul de sodiu reduce timpul de durata al unei răceli și poate elimina simptomele neplăcute în numai 36 de ore. Pentru asta se urmează programul:

În prima zi, ia 6 doze de bicarbonat de sodiu într-un pahar înalt cu apă (o doză este jumătate de linguriță), la intervale de două ore.

A doua zi, ia 4 doze de bicarbonat de sodiu într-un pahar înalt cu apă, la intervale de două ore.

A treia zi ia câte 2 doze de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, dimineața și seara, apoi în fiecare dimineață câte două doze până ce dispar simptomele răcelii.

Când să NU bei bicarbonat de sodiu

Pentru că este foarte bogat în sodiu, nu ar trebui consumat de persoanele care țin dietă fără sare, care suferă de edem, boli ale ficatului, boli ale rinichilor sau hipertensiune. Nici femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să-l bea, decât dacă doctorul le sfătuiește în acest sens. Mai mult, nu consuma bicarbonat de sodiu dizolvat în apă perioade mai lungi de timp, în doze mari.


Distribuie
..