Ce se întâmplă cu urechea dacă vorbiţi la mobil timp de o oră

Distribuie

Pentru fiecare om de pe Terra există circa 200 de milioane de insecte. Numai termitele ne depăşesc cu 10 la 1! Iar cele mai numeroase sunt artropodele. Până în prezent, au fost descoperite peste 40.000 de specii de păianjeni.
– Se estimează că în lume există circa 1 miliard de vite. Dintre ele, 200 de milioane trăiesc în India, unde sunt considerate animale sfinte. O singură vacă poate produce într-un an circa 200.000 de pahare de lapte.
– Furnicarul sau ursul furnicar ajută la reducerea “efectivului” de insecte, pentru că, în ciuda dimensiunii sale, are în meniu… furnici. Mamiferul sudamerican îşi potoleşte foamea devorând zilnic în jur de 30.000 de furnici.
– Interesant este că pe corpul uman trăiesc mai multe vietăţi decât pe întreaga planetă! E vorba despre microorganisme, nu vă gândiţi că le veţi detecta cu ochiul liber…
– Dacă vorbiţi la mobil timp de o oră, numărul bacteriilor din urechea voastră va creşte de peste 700 de ori.
– Cei mai mari iubitori ai cărnii de porc sunt danezii. În Danemarca există de două ori mai mulţi porci decât oameni.
– Tot în ţinuturile nordice se găsesc şi cei mai mari consumatori de… Coca-Cola! Este vorba despre islandezi…
– Când vine vorba despre campionii consumului de fastfood, ne mutăm pe alt continent. 41% dintre chinezi merg cel puţin o dată pe săptămână la un astfel de restaurant, în vreme ce procentul americanilor care fac asta e de 35%. E drept însă că între mâncarea de tip fast-food din China şi cea din SUA este o mare diferenţă…
– Pentru fiecare tonă de peşte prinsă în oceanele lumii, oamenii aruncă trei tone de gunoi în aceleaşi ape.
– Un om consumă, în medie, de-a lungul vieţii, o cantitate de hrană egală cu greutatea a şase elefanţi maturi.

libertatea.ro.


Distribuie
..