Ce să nu faci niciodată cu bicarbonatul de sodiu

Distribuie

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în numeroase feluri, însă are limitări sale. Vezi ce nu ar trebui să faci niciodată cu acest produs.

Bicarbonatul de sodiu este folosit, de multe ori, pentru arsurile stomacale, însă nu trebuie să uiți că are o cantitate mare de sodiu. Dacă medicul ți-a recomandat să reduci consumul de sare, ar trebui să eviți să îți tratezi indigestia cu bicarbonat, potrivit care2.com.

Nu curăța aluminiul cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu curăță foarte bine oalelele și suprafețele din bucătărie, însă nu ar trebui să îl folosești niciodată pe metale. Fiind alcalin, reacționează cu aluminiul și poate decolara suprafețele metalice.

Nu folosi bicarbonatul pentru a împrospăta frigiderul

Bicarbonatul de sodiu reacționează cu mirosurile acide din frigider și s-ar putea să îi dea un miros mai plăcut. Efectul este, însă, minim, pentru că ai avea nevoie de o cantitate foarte mare de soluție cu bicarbonat, pentru a împrospăta frigiderul. Poți folosi, mai bine, cărbune activ, care este foarte eficient în eliminarea mirosului neplăcut.

Nu folosi bicarbonatul pentru a trata acneea

Bicarbonatul de sodiu este un demachiant foarte bun și este folosit în cosmetică atât ca deodorant, cât și pentru îngrijirea părului. Din cauza susbtanței alcaline pe care o conține, specialiștii susțin că nu ar trebui folosit pentru tratarea acneei, pentru că nu face decât să ajute bacteria. Dacă aplici bicarbonat de sodiu pe un coș, riști să te trezești cu mai multe.

Nu înlocui praful de copt cu bicarbonat de sodiu

Multă lume folosește bicarbonatul de sodiu în locul prafului de copt, însă cele două ingrediente nu au aceleași proprietăți. Bicarbonatul reacționează cu acidul din unt sau iaurt și s-ar putea ca prăjiturile tale să nu crească suficient și să nu aibă un gust foarte bun.


Distribuie