Brăţara care te autentifică prin BĂTĂILE INIMII (VIDEO)

Distribuie

Nu este recomandabil să ai o singură parolă pentru toate conturile tale. Dar, în curând, ai putea folosi ceva mult mai personal pentru a-ți demonstra identitatea: propriile bătăi ale inimii.

Încă din anii `60 era cunoscut faptul că pulsul fiecăruia dintre noi are un tipar unic, din pricina diferențelor dintre poziția inimii, a formei și a mărimii sale. Asta înseamnă că pulsul poate fi folosit pentru identificarea unei persoane – și este mai greu de păcălit decât sistemele biometrice care se bazează pe caractersticile externe, cum sunt amprentele, irisul sau tiparele faciale, spune Karl Martin, CEO Bionym.

Purtând brățara Nymi, un utilizator își înregistrează identitatea prin atingerea unui senzor montat în partea de sus a brățării cu mâna opusă pentru două minute, în timp ce Nymi înregistrează semnătura ECG. Odată stocată, dispozitivul va recunoaște numai acest tipar biometric unic.

Pentru a accesa un dispozitiv, atingi partea de sus al brățării Nymi pentru câteva secunde, în timp ce alt senzor din brățară este în contact cu încheietura ta. Odată autentificat, Nymi comunică prin Bluetooth cu o aplicație care rulează pe dispozitiv. Gesturile, cum ar fi o flexare a încheieturii, corespund unor comenzi diferite pentru anumite dispozitive, cum ar fi descuierea mașinii. Atunci când îți dai jos brățara, toate dispozitivele conectate la ea se blochează automat.

Dacă utilizatorul este stresat sau face exerciții fizice, brățara ar trebui să continue să funcționeze, spune Martin. Cu toate că, dacă tocmai ai terminat de alergat un maraton și ți-ai pus imediat brățara pe încheietură, este posibil ca Nymi să se chinuie pentru câteva minute ca să te recunoască, precizează el. „Sistemul tolerează variații regulate. Nu necesită ca bătăile inimii tale să fie la fel de fiecare dată”.

tehnology.org


Distribuie