Atenţie! IATĂ cât de periculos este privitul la televizor

Distribuie

Privitul la televizor este la fel de dăunător sănătăţii precum fumatul sau obezitatea, din cauza inactivităţii şi a mâncatului nesănătos.

1. Televizorul îngraşă

Uitatul la televizor este sinonim cu ronţăiala între mese, plus că, dacă nu eşti atent la ce mănânci, nici nu îţi dai seama când eşti sătul. Când ne uităm la tv, mâncăm de obicei alimente nesănătoase, precum snack-uri sau dulciuri.

2. Devenim depresivi

Şi nu are nici o legătură cu vizionarea unui film lacrimogen. Lumina artificială emisă de aparat, aşa-numita „lumină albastră”, poate modifica buna-dispoziţie şi duce la simptome similare cu cele ale depresiei.

3. Provoacă insomnii

Dovezile că privitul la televizor este legat de problemele de somn sunt din ce în ce mai multe. Şi nu doar pentru că stăm târziu în faţa micilor ecrane: lumina artificială este un stimul care, mental, te face să tot amâni momentul când să închizi televizorul. Lumina poate suprima secreţia melatoninei, hormonul somnului, creând dezechilibre. Propune-ţi să închizi televizorul cu o oră înainte de a merge la culcare.

4. Strică relaţiile în familie

A renunţa la o oră de televizor pentru o cină intimă sau o plimbare în parc va îmbunătăţi în mod categoric relaţiile cu apropiaţii.

5. Ne îmbolnăveşte

Uitatul excesiv la televizor măreşte riscul de atac de cord şi de atac cerebral. De asemenea, două ore fără pauze în faţa televizorului măreşte cu o cincime riscul de diabet.


Distribuie