Are cinci ani şi cântăreşte 63 de kilograme. Ea e cea mai GRASĂ fetiţă din lume

Distribuie

O fetită în vâstă de cinci ani din Marea Britanie cântăreşte de trei ori mai mult decât greutatea medie a unui copil de vârstă ei. De curând micuţa a fost declarată cel mai gras copil la vârsta de cinci ani. Cântareşte 63 de kilograme, adică aproximativ greutatea medie a unei femei adulte. Fetiţa se află în spital, în prezent, din cauza unor complicaţii cauzate de obezitate.

Serviciile sociale din Anglia s-au autosesizat şi au început o anchetă pentru a stabili care este cauza pentru care micuţa are la o vârstă atât de fragedă, o greutate corporală care îi pune viaţa în pericol, scrie kanald.ro. Medicii spun că este o adevărată dramă şi traumă în acelaşi timp pentru un copil să sufere de obezitate mortală. La vârsta aceasta, un copil de cinci ani trebuie să cântătrească cel mult 20 de kg.

Cazul scoate la iveală, însă, o problemă mult mai gravă cu care se confruntă nu doar Marea Britanie, ci aproape întreaga Europa. Obezitatea a devenit un adevărat fenomen, nu doar în rândul adulţilor, ci mai ales al copiilor. Se pare că 30 % dintre copii cu vârste până la cinci ani sunt obezi, 35 % dintre adolescenţi suferă de problema kilogramelor în plus, în timp ce 3 din 5 adulţi sunt obezi.

 


Distribuie
..