Ai ochii albaștri? Atunci trebuie să știi ASTA

Distribuie

Ți s-a spus deseori că ochii tăi au un je ne sais quoi sau că te poți pierde ușor în albastrul lor? Într-adevăr, ochii albaștri fascinează – nu degeaba sunt sursa de inspirație a nenumărați pictori sau fotografi. Dar punem pariu că nu știai misterul care se ascunde în spatele culorii lor!

Albastrul irisului se datorează unei mutații genetice care a avut loc acum mii de ani. La origine, toți oamenii aveau ochii căprui. Un studiu realizat de Universitatea din Copenhaga arată că fiecare persoană cu ochi albaștri de pe Pământ au un strămoș comun, relatează The  Independent. Concluzia nu poate fi combătută, deoarece reprezintă rezultatul unor analize de ADN realizate pe 800 de oameni, scrie euforia.tv.

Dintre toți participanții, 99.5% aveau această mutație care influența culoarea ochilor. Așadar, aveau același ADN. Care a fost cauza ei? Probabil, selecția naturală sau încercarea de a fi mai atractivi în fața potențialilor parteneri. 

În plus, anul trecut, s-au găsit în Spania rămășițele unui vânător născut acum 7000 de ani cu piele și păr închise la culoare, dar ochi albaștri. S-ar putea ca el să fie primul om din istorie cu ochi albaștri… 


Distribuie
..