Ai INSOMNII? 5 secrete pentru ca să adormi RAPID

Distribuie

Persoanele care au probleme cu somnul și dorm prea puțin se pot manifesta haotic, pot avea izbucniri violente sau pot lua decizii greșite în timpul serviciului. Potrivit specialiștilor americani, angajații care au probleme cu somnul sunt mult mai expuși riscului de a uita detalii importante și de a nu face față situațiilor stresante.

Oamenii care dorm cu una-două ore mai puțin decât timpul necesar organismului să se refacă sunt mai predispuși să facă diverse infecții, diabet sau boli de inimă ori să se îngrașe, scrie evz.ro.

Drept urmare, oamenii de știință ne propun cinci trucuri simple pentru a adormi mai repede:

1. Ritualul dinainte de culcare

Cercetătorii recomandă să avem, în fiecare seară, înainte de culcare, un tabiet relaxant, cum ar fi o baie lungă sau citirea unei cărți la lumina unei veioze. De asemenea, e bine să aerisim dormitorul și să avem o temperatură ambientală de 20 grade Celsius.

2. Nu folosiți telefonul mobil drept ceas deșteptător

E bine ca înainte de culcare să limitați drastic activitățile ce implică folosirea aparatelor electronice. Și nu folosiți telefonul mobil drept ceas deșteptător pentru că veți fi tentat să-l folosiți dacă nu puteți adormi.

3. Exercițiile de respirație

Dacă evenimentele de peste zi încă vă marchează atunci când vă așezați în pat, veți avea cu siguranță probleme în a adormi. Drept urmare, dacă veți face exerciții de respirație, creierul va înțelege mesajul de relaxare și îl va transmite și către restul organismului.

4. Relaxați-vă degetele de la picioare

Relaxarea progresivă a musculaturii este o metodă eficientă de relaxare și eliminare a stresului din organism. Potrivit medicilor specialiști, relaxarea degetelor de la picioare face minuni în privința eliminării stresului și inducerea mai ușoară a stării de somn.

5. Jocuri mentale

Alți specialiști recomandă jocurile mentale, precum număratul descrescător de la 100, în multipli de trei. Ritmul acestei numărători vă poate induce starea de somn și de aceea mulți oameni „numără oile” pentru a adormi.


Distribuie