Află care sunt cauzele transpiraţiei urât mirositoare

Distribuie

Mirosurile ne încojoară – iar cele corporale fac parte din peisaj. Pe unele le găsim agreabile, pe altele respingătoare. Află mai multe despre transpirație]

Transpirația miroase urât

Fals. Transpirația înseamnă, în principal, procesul de evaporare a sudorii compuse, primordial, din apă sărată. Deci nu transpirația miroase urât. Mirosurile respingătoare provin din rândul bacteriilor care trăiesc și se acumulează la nivelul pielii, și sunt mai puternice la subțioară și în zona inghinală.

Deodorantele împiedică transpirația

Adevărat. Aceste produse de îngrijire astupă porii pielii cu ajutorul diverselor săruri (de aluminiu, spre exemplu). Neutralizează bacteriile prin intermediul alcoolului din compoziția lor și camuflează mirosurile cu parfum.

Firele de păr cresc intensitatea mirosului

Adevărat. Firele de păr „absorb“, precum materialele textile, mirosurile. Cu cât sunt mai numeroase, cu atât cresc suprafața de difuzie.

Mirosurile puternice sunt semnul unor afecțiuni

Adevărat. Micozele produc mirosuri caracteristice. Spre exemplu, halena (respirația neplăcut mirositoare) indică tulburări digestive sau dentare.

Cu cât te speli mai des, cu atât miroși mai tare

Fals. Prin spălare, scade numărul bacteriilor de pe piele, deci scad mirosurile. Pe de altă parte, o igienă intimă excesivă perturbă flora vaginală, esențială în lupta contra infecțiilor.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..