Acvariul, un remediu excepţional pentru stres

Distribuie

Dacă te întrebi cum să-i mai dai confort casei tale, atunci amenajează-o cu un acvariu de peşti exotici. Astfel vei obţine o atmosferă caldă şi liniştită.

Peştişorii nu necesită îngrijire costisitoare ca o pisicuţă sau  un câine. Avantajul e că odată amenajat, acvariul nu mai  trebuie să-i acorzi prea mult timp pentru hrănire sau întreţinere.  Însă vei primi de la peştişori un  spectacol de culoare deosebit şi o linişte în mediul şi familia ta. Află câteva recomandări achiziţionarea  unui  acvariu pe termen lung.

1.  Dimensiunea acvariului trebuie ales, în funcţie de  numărul peştişorilor. Trebuie să le asiguri peştilor şi plantelor condiţii similare cu cele din natură. E recomandat să-ţi achizitionezi unul de 45-50 de litri.

2. Ţine cont de faptul că acvariurile comercializate în piaţă, deseori  nu sunt construite profesionist. Sticla pereţilor  poate fi uneori prea subţireşi slab protejată.

3. Dacă îţi doreşti un acvariu echipat cu fel de fel de accesorii: plante, pietris, termostat, pompe de filtrare şi chiar suport pentru întregul vas, investiţia ar putea fi costisitoare. Poţi, însă, alege unul nepersonalizat. pe care să-l echipezi ulterior. Nu uita de aparate de filtrare, de încălzire a apei, de oxigenare şi de iluminare.

4.  E recomandat să ai  specii de plante mai rezistente în acvariul tău. Consultă  specialistul dintr-un magazin de profil pentru a-ţi  pune la dispoziţie tot, de ce ai nevoie.

5.  Cât despre peştişori, ar fi bine să optezi cel puţin la început, pentru cei de apă dulce, pentru ca sunt mai puternici şi necesită o îngrijre minimă.

6.  Apa din acvariu trebuie sa fie clară, fara nuanţe verzui şi nu trebuie  schimbată toată o data, ci cam 10, 15%, pentru că altfel, pui în pericol viaţa peştilor. Schimbul de apă se face la circa una-două săptămâni, în funcţie de marimea vasului şi de numărul de peşti.

7.  Temperatura apei trebuie sa fie reglată la circa 25 de grade Celsius.

De ce acvariu?

1. Un acvariu contribuie la reducerea stresului, a anxietăţii. Înnotul  peştilor, culorile şi uneori sunetele produse de ei, reduce stresul şi surmenajul.

2. Acasă sau la birou, acesta reprezintă  o piesă decorativă.

 3. Un avantaj important  este că un acvariu atrage întotdeauna interesul privitorului.  De aceea în multe magazine acvarii din cele mai frumoase.

4. Reprezintă o resursă valoroasă de învăţare a responsabilităţii, astfel încât , deţinând un acvariu, teşti  determinat  să înveţi despre mediul lor       natural, despre nevoile lor, ciclul vietii şi aşa mai departe.

5.  De asemenea acvariile  devin din ce în ce mai accesibile şi în acelaşi timp , simplu de întreţinut, datorită noilor tehnologii, pentru a păstra acvariile frumoase şi sănătoase.

Aşadar, dacă nu l-ai instalat încă,  într-un colţ al casei sau al biroului,  nu ezita să o faci. Astfel, te asigurăm vei  primi o oază de relaxare zilnică. 


Distribuie