Aceştia sunt cei mai înfiorători şi bizari nori pe care i-ai văzut vreodată

Distribuie

Atunci când natura se dezlănţuie, norii arată exact ca în filmele horror. Nu multă lume ştie că norii se împart în diverse categorii, iar cei mai rar întâlniţi şi înfiorători sunt cei cu denumirea de Undulatus asperatus ? Mammatus. Vezi cât de uimitor arată!

Norii Undulatus asperatus (în traducere „ondulaţi-cocoşaţi) sunt unii dintre cei mai rar întâlniţi. Aceşti nori au fost puţin examinaţi, deoarece au fost introduşi în categoria norilor abia în 2009, când au început să apară pe cer tot mai des. Chiar dacă arată foarte înfiorător, aceştia nu sunt periculoşi pentru că nu sunt însoţiţi de ploi sau furtuni.

Foto: bugaga.ru

Mammatus sau (în traducere „norii tubulari”), sunt încă o categorie de nori foarte rar întâlniţi, care şi-au primit această denumire datorită formei pe care o au. De obicei, aceşti nori sunt de culoare sură-albăstruie, dar, dacă sunt străpunşi de razele solare, aceştia îşi pot schimba culoarea. Apariţia acestor nori nu este deloc îmbucurătoare. Aceştia prevestesc un uragan.Foto: bugaga.ru


Distribuie
..