A murit Nelson Mandela, „părintele naţiunii” sud-africane

Distribuie

Eroul luptei împotriva apartheidului, Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani a muritieri seara, la domiciliul său din Johannesburg. Vestea tristă a fost anunţată de preşedintele sud-african Jacob Zuma, pentru postul de televiziune publică.

Nelson Mandela „s-a stins”, a declarat Zuma, înainte de a aduce un lung omagiu fostului presedinte sud-african.  „Scumpul nostru Madiba va avea funeralii de stat”, a adaugat el, anunţând că drapelele vor fi coborate în berna începând cu ziua de vineri şi până la înmormântare, scrie hotnews.ro.

Anterior, televiziunea publica informase că preşedintele sud-african Jacob Zuma se va adresa în scurt timp naţiunii cu privire la „o problemă de importanţă naţională”. 

Nelson Mandela era îngrijit la domiciliu din 1 septembrie, de o echipă de 22 de medici, după ce a fost internat timp de aproape 3 luni pentru o infecţie pulmonară.

Problemele pulmonare ale lui Madiba (numele de trib al liderului care a condus campania împotriva apartheidului) au fost probabil legate de sechelele unei tuberculoze, contractate în timpul detentiei din insula-inchisoare Robben Island, unde a stat 18 dintre cei 27 de ani în care a fost închis.Distribuie
..