A căzut în genunchi şi a început să se roage! O tânără de 21 de ani a câştigat concursul „Musulmana lumii” | FOTO

Distribuie

Capitala Indoneziei, Jakarta a fost gazda concursului „Musulmana lumii” 2013, iar câştigătoarea a fost aleasă Aishah Adjibola, o tânără de 21 de ani. Cuncursul vine ca un răspuns pentru Miss World, primul fiind bazat pe probe absolut diferite. Astfel, dintre cele 20 de femei musulmane din Indonezia, Nigeria, Iran, Bandladesh şi Brunei, Aishah din Nigeria a imprsionat cel mai mult juriul.

Încercăm să arătăm întregii lumi, că islamul este o religie minunată. Suntem absolut libertini şi purtăm hijabul cu mândrie„, a spus cea mai frumoasă femeie musulmană din lume. Juriul a premiat câştigătoarea cu o călătorie în Mekka şi India, dar şi cu o sumă de 2.2 mii de dolari.

Concursul de fumuseţe „Musulmana lumii” a fost organizat pentru prima dată în urmă cu trei ani, drept replică pentru Miss World. Iniţial puteau participa doar femeile din Indonezia, ţară cu cea mai multă populaţie musulmană din lume. În acest an însă, „Musulmana lumii” a luat amploare internaţională.  În preselecţie au participat peste 500 de femei, în finală au intrat doar 20.

Tindem să demonstrăm generaţiei tinere că sunt liberi să aleagă. Pentru a fi frumoasă nu este neapărat să-ţi demonstrezi coafura, să-ţi dezgoleşti umerii şi mânile„, consideră organizatoarea concursului Eka Santi.

Defilarea frumoaselor musulmane este într-adevăr inedită, iar concursul nu poate fi confundat cu niciunul altul de frumuseţe.
În ţinute cu printuri florale, care acoperă în totalitate silueta şi în hijab, tinerele au concurat în citirea Coranului, au povestit juriului despre valorile sale musulmane, demonstrând propria evlavie. 

Auzindu-şi numele câştigător, Aishah s-a emoţionat într-atât, încât a câzut în genunchi, a răbufnit în lacrimi şi a început să se roage.


Distribuie